Директорът на Математическата гимназия в Русе: Трудът ни отиде на вятъра!

Директорът на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе изрази свето възмущение от това, че на елитната гимназия са отпуснати 4 вместо 5 паралелки за учебната 2018 – 2019 година, въпреки неоспоримите доказателства, че гимназията постига високи резултати и всички работят усърдно, за да привлекат добри ученици.

[ad id=“225664″]

Митко Кунчев недоумява и защо „се ремонтира сградата на гимназията за 3 500 000 лева, а общината предвижда да е празна до 2 – 3 години“.

Ето какво още сподели той в социалната мрежа.

Публикуваме коментарът му без редакторска намеса:

Драги приятели на МГ „Баба Тонка“,

Нашият девиз е ИДЕИТЕ НАМИРАТ БЪДЕЩЕ! Ние работихме усърдно за да привличаме добри ученици и за да постигаме високи резултати. 

Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, изпрати писмо до колектива на гимназията, в което го поздравява за професионализма, във връзка с нареждането ни сред първите десет училища с най-високи резултати от проведените НВО в VII клас – май 2017 г. – пето място.
На ДЗИ по БЕЛ през май 2017 г. се класирахме на 15 място в страната /на първо място сред училищата в Русе/.

Мога да изброя още много доказателства за резултатите от труда ни.

Винаги съм смятал, че чрез упорита работа, постигайки високи резултати си осигуряваме 100% изпълнение на план-приема, при това по първо желание на учениците. За съжаление трудът ни отиде на вятъра! Днес, 26 януари 2018 г., Росица Георгиева, Началник на РУО – Русе обяви, че не приема предложението на гимназията за прием на 5 /пет/ паралелки за учебната 2018-2019 г. и че разрешава прием само на 4 /четири/ паралелки. По този начин ще бъде решен проблема с намаляващия брой ученици и с осигуряване на работна ръка в предприятията в Русе.

Не знам дали ще бъдат решени тези проблеми, но разбирам защо хората бягат от тази държава: най-мразените хора /училища/ са тези, които успяват. Те трябва да бъдат ограничавани и ако може съсипани.

Не разбирам защо се ремонтира сградата на гимназията за 3 500 000 лева, а общината предвижда да е празна до 2 – 3 години.

Бог да пази образованието в града ни, защото вече няма кой!“

Митко Кунчев
dunavmost.com


image0 (9K)