Димо Гяуров: Конфликтът между Европа и Русия може да има тежки последствия за България

Бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров коментира скандала между Великобритания и Русия, в който бяха въвлечени и Европейския съюз, и България. Той изрази мнението си относно информацията в британски медии, че страната ни ще гони руски дипломати.

[ad id=“225664″]

„Тълкувам това като невярна новина. Не бих правил кой знае какви заключения от нея и не мисля, че ние бихме последвали тези мерки”, обяви Гяуров в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3. „Аз обаче не съм в момента начело на разузнаването и нямам цялата информация. Заради това и всички ние сме резервирани към подобни информации”, допълни той.

[ad id=“263680″]

„Остра реакция обаче имаше от страна и на други държави като Германия и т.н. Което значи, че се знае нещо повече”, каза още Гяуров и даде своята прогноза за бъдещето на конфликта: „Никак не съм оптимист, че ситуацията може да се подобри“.

„Ние сме част от този конфликт и искаме или не искаме сме елемент от напрежението. Поради географското положение, заради икономически отношения… И този конфликт за нас може да доведе до по-тежки последици. Обостряне на отношения и възраждане на старите конфликти – имам предвид енергийните конфликти”, обясни Димо Гяуров.

[ad id=“237001″]

„Не вярвам, че трета световна война е близо. Но силно вярвам, че се върнахме в студена война“, обобщи Гяуров.


image0 (9K)