Димитър Главчев: Ще има реформи в ГЕРБ и скоро ще ги видим

Борисов ще си помисли дали ще е министър-председател след завършването на АМ “Хемус”. Аз мисля, че и след това ще има работа за вършене. Това заяви в ефира на Канал 3 Димитър Главчев, председател на Контролната комисия на ГЕРБ и бивш председател на НС.

“И за управлението, и за опозицията е важно мнението на избирателите”, каза още той.

“Диверсификацията трябва да идва от няколко страни. Правителството и ГЕРБ работи последователно за това”, допълни Главчев.

“Етичната комисия на ГЕРБ работи. Тримата избрани разглеждат сигнали от всякакво естество. В етичната комисия има над 200 сигнали, а много са на битово равнище – междусъседски заяждания. Имаше оплаквания и от етиката на друга партия. Има и сериозни сигнали за нарушения. Например, общински съветник от ГЕРБ е хванат пиян зад волана. Полицията го е санкционирала, но в нормална демократична държава той сам трябва да си подаде оставката. Страшни случаи няма – т.е за злоупотреби”, разкри бившият председател на НС.

“Сигурен съм, че ще има реформи в ГЕРБ. Скоро ще ги видим. Борисов заяви, че ще има прочистване след изборите. Бъдете сигурни, че това ще се случи”, коментира Главчев.

“Пленумите на БСП придобиват вид на сериал”, заяви председателят на Контролната комисия на ГЕРБ.

“Не можех да си представя, че истински десните хора ще гласуват за Манолова и Фандъкова ще изгуби. Така и стана. Част от ДБ все пак не гласуваха за Манолова. Коалиционните партньори се справиха добре, техните гласове имат принос за победата на Фандъкова. Районните кметове на “Демократична България“ са 100% избрани с гласовете на БСП“, каза още той.

“Лекари приятелски дават болнични листове. Има голям ръст на болничните листове. Дебат ще има за плащането на болничните дни. Трябва да има предложение между първо и второ четене при гласуването на Бюджет 2020. Държавата също е работодател на част от хората, които мамят с болнични дни. Тези пари могат да отидат за пенсии”, завърши Димитър Главчев.


image0 (9K)