Димитър Главчев: БСП си измисля мотиви, за да иска оставки

„Нямаше абсолютно никакви основания да се иска отстраняването на Емил Христов като зам.-председател на парламента.“ Това каза в ефира на бТВ депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев, който отпадна като зам.-председател на парламента в резултат на гаф, който направи.

[ad id=“225664″]

Вчера депутатите отхвърлиха искането на БСП за освобождаването на Христов заради недопускането в сградата на парламента на хора с увреждания.

Спазен е редът, по който има достъп в Народното събрание, оттам нататък мотивите бяха измислени, коментира Главчев. Според него в случая става дума за нелепо стечение на обстоятелствата и грешката е на този, който е поканил хората в парламента.

[ad id=“236999″]
„Има правила, които би трябвало да се спазват. Когато има посещение в парламента, народният представител, който е поканил хората, представя списък със съответните данни на посетителите и се утвърждават. Данните се пускат до пропуска и минават през охраната”, обясни Главчев.

„Това се е разразило в рамките на 10-15 минути, а по време дебата непрекъснато се повтаряше, че час или час и половина са били държани отвън. Ако родителите на тези деца са били държани час и половина отвън, грешката е в тези, които са ги поканили в НС”, отбеляза бившият председател на парламента.

„Едва ли са виновни хората от охраната, тъй като те спазват правилата”, посочи Главчев.

[ad id=“237001″]

„Лошото е, че тези хора не са били допуснати. Но не трябва да се използват такива хора за популизъм, много по-важно е да им се решат проблемите”, подчерта той.


image0 (9K)