Димитър Бербатов остава в Берое?

 

Димитър Бербатов ще остане в Берое, но със по специален статут т.е той ще бъде официално назначен като помощник – треньор на Александър Томаш. Но се очаква да  бъде картотекиран в Берое за пролетния полусезон в Първа лига.
38 – годишният футболист , който за последно игра в индийския Керала Бластърс до края на миналия февруари, проведе цялата подготовка с Берое в турския курорт Белек, но не игра в нито една от четирите контроли.
– Бербатов се готви с нас. Изцяло ще бъде негово решение дали ще играе в Берое. Надежда всеки има. Всеки един отбор би го искал. Ние като клуб сме направили възможно. Решението ще бъде изцяло негово, коментира ситуацията старши – треньорът на Берое Александър Томаш.

 

Димитър Бербатов е български футболист. Един от най-успешните централни нападатели в Европа. Той е футболист № 1 на годината на България рекордните седем пъти. Капитан на Националния отбор по футбол на България от 2006 до 2010 г.,когато се оттегля от него. С 48 отбелязани попадения Димитър Бербатов е рекордьор по голове за националния отбор.

Започва кариерата си през 1991 г. в юношеския отбор на Пирин (Благоевград). През 1998 г. се премества в юношеския, а през 1999 година – в мъжкия отбор на ЦСКА (София). От 2001 година играе в Байер Леверкузен. През май 2006 година преминава в английския Тотнъм, а през септември 2008 година преминава от Тотнъм в Манчестър Юнайтед. От август 2012 до 2014 г. играе във ФК Фулъм, а през сезон 2014/2015 – в Монако. През юни 2015 Монако и Димитър Бербатов се разделят.

С Манчестър Юнайтед печели два пъти титлата в Английската висша лига и споделена златна обувка за най-добър реализатор в първенството. На 24 февруари 2013 г. става първият български футболист, изиграл 200 мача в английското първенство.

 


image0 (9K)