Димитър Бербатов донесе първа победа за Берое в контролите

„Берое“ победи с 1:0 „Славия“ в контрола играна в Разлог днес. Попадението вкара Димитър Бербатов в 90-ата минута. Нападателят, който тренира със „зелените“, влезе в игра в нападение за „Берое“ като титуляр и изигра пълни 90 минути. „Белите“ пропуснаха дузпа в 81-ата минута когато Богомил Цинцарски спаси дузпа изпълнена от Атанас Милев.

В 7-ата минута след многоходова атака за старозагорци последва остро центриране към Димитър Бербатов на границата на малкото наказателно поле, но Костадин Велков се намеси решаващо и изпревари бившият национал на България.

Пет минути след това Иван Минчев центрира в наказателното поле от пряк свободен удар, но Душан Перниш боксира топката.

Минута по-късно Карлос Охене организира контраатака за „Берое“ и напредна сам в половината на белите като изведе в добра позиция Денислав Станчев, но 17 годишният футболист не успя да преодолее опитния Георги Петков.

В 21-ата минута самостоятелен рейд на Мартин Райнов завърши с удар от дъгата на наказателното поле, но право в тялото на бранител в бяло.

В 23-ата минута Димитър Бербатов изведе майсторски в чиста позиция Борислав Цонев, но ударът на футболиста с №10 от 14 метра премина над вратата.

В 29-ата минута Борислав Цонев изведе в ляво по атаката Димитър Бербатов, който веднага намери в наказателното поле Педро Еуженио, който се опита да продължи към Денислав Станчев, но бранител в бяло се намеси добре и предотврати опасност пред вратата на Петков.

Четири минути по-късно Педро Еуженио центрира от корнер в дясно от вратата на белите, Димитър Бербатов нанесе удар с глава от 5 метра, но кълбото срещна напречната греда на Петков.

В 39-ата минута Веселин Пенев центрира от ляво в наказателното поле към Карлос Охене, но бранител в бяло съвсем леко отклони топкат, колкото полузащитникът на старозагорци да се размине с нея. Последва само ъглов удар за Берое. Денислав Станчев изпълни корнера на първа греда, където Павел Виданов отправи удар с глава, но право в ръцете на Петков.

В 59-ата минута Славчо Шоколаров навлезе в наказателното поле на старозагорци и центрира успоредно на голлинията, но там нямаше негов съотборник и защитата на Берое се справи.

Добра атака на Славия в 61-ата минута, завърши с удар на Янис Карабельов от границата на наказателното поле, който срещна десният страничен стълб на вратата на Перниш.

В 70-ата минута Владислав Узунов стреля от пряк свободен удар от около 26 метра, но топката мина високо над вратата в аут.

Три минути след това Ерик Почански отне топката в половината на Славия, преодоля бранител и се озова очи в очи с Марио Кирев, но ударът му бе отразен от стража на белите.

След центриране от корнер вдясно на вратата на старозагорци в 78-ата минута, топката попадна в Китан Василев, който отправи удар от 13 метра, но след рикошет в крак на бранител кълбото излезе в корнер.

В 80-ата минута влезлият като резерва вратар Богомил Цинцарски отрази удар на Владислав Узунов от 25 метра.

Минута по-късно Атанас Милев бе фаулиран от Богомил Цинцарски в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Потърпевшият застана зад бялата точка, но стражът на Берое отрази удара му.

В 87-ата минута Димитър Бербатов изведе Ерик Почански зад защитата на Славия, прехвърли излезлият да го пресрещне вратар Кирев, но бранител на столичани успя да изчисти от голлинията. Секунди по-късно Педро Еуженио стреля от 14 метра, но Кирев спаси.

„Берое“ стигна до победата в 90-ата минута когато Димитър Бербатов се разписа с глава след центриране от корнер на Педро Еуженио.

„Берое“ – „Славия“ 1:0
голмайстори: 1:0 Димитър Бербатов 90′
„Берое“: 12. Душан Перниш (74′ – 22. Богомил Цинцарски), 13. Емин Ахмед, 2. Павел Виданов (62′ – 6. Камен Хаджиев), 5. Асен Георгиев, 28. Веселин Пенев (к) (62′ – 15. Георги Динков), 7. Мартин Райнов, 8. Карлос Охене (62′ – 18. Атанас Панов), 11. Педро Еуженио, 10. Борислав Цонев (43′ – 16. Ерик Почански), 27. Денислав Станчев (46′ – 3. Милен Желев), 25. Димитър Бербатов; резерви: 1. Михаил Михайлов, 14. Надим Ангелов, 19. Пламен Тенев, 24. Никола Гавов; старши-треньор: Александър Томаш


image0 (9K)