Диетично наслаждение за всеки вкус от патладжани

Диетично наслаждение от патладжани

Това блюдо е толкова вкусно, че и кулинари с най- изтънчен вкус и небце му се наслаждават. Приготвя се удивително лесно и бързо. Може да го направите когато очаквате гости, а нямате много време – те ще бъдат във възторг.  Подходящо е като предястие, обяд и вечеря. Търпи всякакви питиета!
Ето необходимите продукти:
патладжан
сол и черен пипер, растително олио
настърган кашкавал
домат
свеж босилек
чесън

Количеството продукти е спрямо необходимите ви порции.

Начин на приготвяне: Нарежете патладжана на колелца, посолете и оставете за 15-20 минути, след това го измийте и подсушете с кухненска хартия. През това време загрейте фурната на 180 градуса. В тиган запържете нарязания чесън, доматите на кубчета и накрая добавете свежия босилек. Наредете патладжана в тава с хартия за печене, намажете кръгчетата с олио и поръсете сол и черен пипер на вкус. Запечете във фурната за около 20 минути. Когато патладжана омекне и е станал леко златист, извадете от фурната, разстелете с лъжица доматената смес върху него и обилно поръсете с кашкавал. Печете още около 15 минути до златисто. Украсете готовото ястие с листенца босилек.
Може да поднесете тази вкусотийка и топла и охладена. Прибавете към нея и чаша ледено бяло вино и наслаждението е сигурно!
Да ви е сладко!


image0 (9K)