Джуна- в пряк контакт с клетки?!

Удивителните открития в Новосибирската парапсихологична лаборатория на проф. В. Казначеев
Френското илюстровано списание „Пари мач“ публикува крайно любопитно интервю с члена на Академията на медицинските науки на СССР проф. В. Казначеев. Публикувано със съкращения във вестник „Ден“, 1990 г.

[ad id=“225664″]

— В течение на 30 години вие провеждате експерименти в областта на екстрасензорните системи. За тези изследвания се носят всевъзможни слухове и легенди. . .
— У някои хора насоката на тези работи може да предизвиква страх. Става дума за ново поле на изследвания, което може да ни принуди да преразгледаме нашите обикновени представи за възможностите на човека, на неговия разум и психика. Нали неоспоримо потвърдените факти за психическо въздействие върху човек от хиляди километри ни карат да се замислим сериозно, раждат много въпроси. Не трябва да се забравя за възможността да се използува този феномен зa недобри цели.

[ad id=“263680″]

Очевидно не трябва да се изключва и военното използуване на паранормалните способности на човешкия разум, разработването върху тяхната основа на планове за подготовка на „психическа война“?

— За съжаление това е така. Да кажем, ако някакви престъпни международни организации изведнъж успеят да се сдобият (а средства те имат предостатъчно) с резултатите от извършващите се в тази област изследвания и получат „психическо оръжие“, ще настъпи истинска беда. Главната опасност ще произтича не от Пентагона или от въоръжените сили на обединена Германия, а от международните престъпни синдикати, които се занимават с терористична дейност, с шантаж. . . Ето защо е нужен международен контрол върху споменатите изследвания. Щом като бъде разработена и усвоена техниката на развитието на екстрасензорните способности на човека, някой злодей може от разстояние на стотици, хиляди километри само с едно yсилие на разума, на мисълта да извади от строя системата за информатика на цяла страна, да парализира например движението на въздушния транспорт, дейността на финансовите учреждения, използуващи компютри.

[ad id=“236993″]

Освен възможността да cе извади от строя компютърната мрежа има и други варианти на „зло“ прилагане на феномена. Военните могат да използуват тези уникални възможности на човека, за да парализират волята и разума на другите хора, да ги поставят в положението на послушни роби. Може да се направи цялото население на един или друг район абсолютно пасивно. Психическото въздействие е в състояние да задържи развитието на децата, да ги превърне в дебили, които послушно ще изпълняват това, което им се нарежда.
— Вие сте лекар, академик на авторитетната Академия на медицинските науки на СССР, директор на Института по клинична и експериментална медицина в Новосибирск. Смятате ли себе си за парапсихолог? Защо се заехте с тези изследвания? Как стигнахте до тях?
— В Съветския съюз съществува научно течение, което условно може да се нарече „руски космизъм“. Тоза е най-богатата част от интелектуалното богатство на моята страна. Към това направление се числят такива известни учени като Флоренски, Вернадски, физиологът Александър Чижевски и много други. Техните трудове сега са добре известни. Аз вървя по техния път, отдавна се мъча да разширя полето на търсенията въпреки противодействието на бюрократите от науката, които не са виждали необходимостта от продължаване на работата, започната от споменатите учени.

[ad id=“236999″]

— С какво конкретно се занимавахте в последно време, какви открития сте направили?
— Изучавайки поведението на клетките, механизма на тяхното възпроизводство, влиянието, което те си оказват една на друга при отсъствие на всякакъв контакт с изключение на „визуален“, провеждайки хиляди опити, ние стигнахме до мисълта, че истинската природа на живите организми се проявява в тяхното взаимно влияние, а не в изолиран живот. Ние трябваше да признаем съществуването на биополета. Нашите работи потвърдиха също хипотезата, че покрай живите клетки съществува „космически живот“, „полеви живот“,
— Това засега е само хипотези?
—Резултатите от проведените научни изследвания ми позволяват да твърдя, че това не е хипотеза, а факт. Опитите с клетъчни култури в кварцови колби, хиляди пъти извършени от нас, начиная от 1965 г., доказаха главния, основополагащия феномен на въздействието от разстояние, позволиха научно да се обоснове явлението на екстрасензорно влияние от разстояние.

[ad id=“237001″]

Приборите за опитите са много прости. В две прозрачни затворени колби, разположени една до друга, се поставят идентични клетъчни култури. Между тях няма никакъв биологически, химически или физически контакт. Само оптически. Ние вкарвахме в първата колба болестотворен вирус и клетките там загиваха. И веднага се изяснява нещо удивително: клетките в съседната колба заболяваха и умираха също, макар и да се намираха в съвършено изолирано състояние. Ако във втората колба със загиналите клетки поставим трета колба със здрави клетки, последните на свой ред също умират. Ние създадохме „верига“ от 50 колби и заразата се предаваше всеки път. Този процес можеше да бъде продължаван до безкрайност. А да го обясним може само с наличието на биополета. . .
Ние установихме: ако поставим клетките в камера с магнитна изолация, най-напред изчезват структурите на полето, след това загиват протеините.

[ad id=“238430″]

— Вие ли изобретихте камерата с магнитна изолация?
— Да.
— За какво е нужен този апарат, почти напълно унищожаващ въздействието на магнитното поле на Земята?
— Ние създадохме тази камера, за да извършваме опити за разделяне на двете форми на живот — белтъчнонуклеиновата и полевата. Ние установихме, че поставените в тази камера клетки в четвърто, пето или шесто поколение загубват признаците на полето.
— Не ви ли е минавало през ум да поставите в камерата не клетки, не растения, не даже животни, а човек?
— Ние правехме това. Но ако поведението на клетките в камерата може да се наблюдава до десето-дванадесето поколение, то изследването на човек е възможно само в пределите на двадесет-тридесет минути, защото отвъд това време произтичат необратими изменения в мозъка. Засега на нас не ни е ясно защо става така, но сме уверени, че за хората подобен опит има по-голямо значение, отколкото изследванията например в космическото пространство. Нали в течение на 4 милиарда години от съществуването на живата материя на Земята тя никога не се е намирала в състояние на изолация от магнитното поле. Поставянето нa жива материя в камера, изобретена от нас, е голям скок в неизвестното. Както вече казах, най-напред се изменят, отмират структурите на полето, след това умират протеините. Тъкмо възможността да се изменя характеристиката на полето, откривана от тази камера дава удивителни възможности за лекуване на болести.

[ad id=“236993″]

Освен това пребиваването в тази камера в състояние на магнитна изолация довежда до много важни изменения в психиката, става т. нар. интелектуално възраждане. Известни са случаи, когато у деца се наблюдава истински „взрив на способности“. Тези, които не са могли да рисуват, изведнъж придобиват художествен дар.
— Може ли тогава да се надяваме, че е намерено заветното средство за формиране на „суперчовек“?
— Не знам доколко далеч може да се върви по този път.
— А вие сам били ли сте в камерата?
— Разбира се, че съм бил. Нима можеш да се откажеш от такъв експеримент. Забелязах, че у мен се извършват изменения. Пред мен се появяваха нови, необичайни образи, идваха идеи, които no-рaно не са възниквали. Аналогични промени усещаха и моите приятели, които също прекарваха известно време в камерата за магнитна изолация. Вероятно тук трябва да се търсят възможностите за лекуване на психическите заболявания. Това е цял космос, непознат, неизживян от нас.

[ad id=“236999″]

— Вашата камера е уникален апарат?
— Да, такъв апарат има само при нас. Интензивността на земното магнитно притегляне в камерата е 20 хиляди пъти по-ниска от обикновената. Понякога го понижаваме даже 50 и 100 хиляди пъти. Но това е за особени опити, не с хора. Да припомня, че електромагнитното поле на Луната е хиляда пъти по-слабо от земното. По такъв начин, ако се изразя фигуративно, ние в опитите си се „прилуняваме“ 20 пъти по-далеч от Луната.
— Вие сте също председател на центъра за изследвания в областта на екстрасензорната комуникация. . . Провеждате ли опити с хора, надарени с особени способности в тази област?
— Не. Естествено у нас има такива, които са надарени по рождение с екстрасензорни способности, но нерядко ние подбираме хора, съвършено лишени от външни признаци на такива способности, и развиваме у тях тези способности.

[ad id=“237001″]

— У нас, във Франция, кьдето работите в областта на парапсихологията, са на ниско равнище, дейността на съветските специалисти, за която вие разказвате, е обвеяна с много слухове и догадки. Ако връзката се осъществява между 10 града, означава ли това, че има най-малко 10 центъра, където се изучава парапсихологията?
— Тези центрове — ние ги наричаме центрове за биоенергетическа информация — не са академични заведения, работата в тях върви по няколко направления. Изучават се процесите на връзка между клетките от разстояние, дейността на екстрасенсите и лечителите, геопатогенните зони, дори НЛО. . . .
В редица наши опити ние молим съответните хора да забавят, да спрат, или напротив да ускорят развитието на клетките. Беше извършен опит и с участието на знаменитата Джуна: той се удаде чудесно. Доказано бе, че тя се е намирала в пряк контакт с клетки и е била в състояние да насочва хода на тяхното развитие. Това е удивително. Бе успешно проведен и опит, в хода на който обектът на нашето изследване съумя от разстояние да въздеиствува върху работата на компютър. . .

[ad id=“238430″]

— Още един въпрос. Напоследък на съветския екран шумно се втурнаха екстрасенси — лечители, които могат да лекуват хора, седящи пред синия екран.
— Това е груба грешка. Телевизията покани например Кашпировски да проведе няколко сеанса — веднъж на седмица. Там, където тези предавания се приемаха, например в България, се наблюдаваше рязко увеличаване числото на психическите заболявания. На всесъюзната конференция по бионергетически обмен ние изразихме своето несъгласие с провеждането на подобни сеанси.
— Но вие сами се занимавате с изучаване на дейността на лечителите?
— Да, но в условията на нашата лаборатория. Това е съвсем друго нещо. Екстрасенсите работят под наш контрол. Освен това ние създадохме Асоциация на екстрасенсите, обединила най-интересните от тях. Повтарям, те се намират под научен контрол.
— И колко са те във вашата страна?
— 50 хиляди. И почти всички са членове на асоциацията.


image0 (9K)