Джошуа иска да се бие с Пулев в Лондон

Промоутърът Еди Хърн заяви, че световният шампион в бокса Антъни Джошуа иска следващият му мач да се проведе в Лондон.

Хърн разкри, че Кубрат Пулев е основен претендент за пояса на IBF и трябва да се боксира срещу Джошуа в английската столица през май или юни, или в противен случай мачът може да не се проведе.

“Кубрат Пулев е главният претендент. Мисля, че това стана, след като той спечели всичките си претендетски мачове за колана на IBF и той трябва да е преди WBO. Джошуа иска да се бие обаче в Англия. Преди се би в Ню Йорк, после в Саудитска Арабия. Според мен е време да се върне у дома”, сподели Хърн в интервю за „Sky Sports“.

“Лошата новина е, че Кубрат иска повече пари от възможните за този бой и смята, че бокс в Истанбул или Саудитска Арабия или Конго, или Нигерия, ще му донесат повече дивиденти. Само че Джошуа задава правилата”, добави промоутърът.

„Антъни може и да освободи колана, ако Пулев иска да се бие на тези места, след като той самият иска мачът да е в Лондон. Гледаме датите в края на май до началото на юни за двубоя с Пулев. Мачът може да се състои на много места – „Емирейтс”, „Тотнъм Хотспър Стейдиъм”, може и в „Туикенхам” – без значение е „Принсипалити Стейдиъм” също може да ни приеме, но Джошуа иска мач в Лондон, така че това е далеч от идеалния живот, особено за боксов мач”, каза още Хърн.


image0 (9K)