Джони Деп даде показания пред съд, отправи стряскащо обвинение към бившата си съпруга

Една от звездите на Холивуд – актьорът Джони Деп, даде показания пред съд в Лондон.

Той отрече твърденията на бившата си съпруга Амбър Хърд, която обяви, че е била бита от него, описвайки го като „ужасно чудовище“, предаде „Асошиейтед прес“. Деп заяви, че това не било истина, а напротив – при един инцидент тя е била тази, която го е ударила.

„Тя е била насилникът в семейството. Амбър Хърд е противоречив и агресивен индивид, страдащ от екстремни колебания в настроението. Тя непрекъснато е предизвиквала скандали и е изпадала в пристъпи на насилие“, твърди адвокатът на Деп – Дейвид Шърборн.

Актьорът Джони Деп, който е на 57 години, съди медийната корпорация „Нюз груп нюзпейпърс“ и главния редактор Дан Утън. Деп твърди, че е оклеветен в статия на Утън, публикувана във вестник „Сън“ през 2018 година. В нея актьорът е наречен „бияч на съпруги“.

Джони Деп и Амбър Хърд се срещат през 2011 година на снимачната площадка на филма „Дневникът на едно пиянде“ (The Rum Diary). Те сключват брак през февруари 2015-а. Петнадесет месеца по-късно Хърд подава молба за развод. Тя получава съдебна ограничителна заповед срещу Деп. Актрисата го обвинява във физически тормоз, той отрича. Разводът им е приключен през 2017 година. Тогава ограничителната заповед отпада, а Деп приема да плати на Хърд 7 милиона долара.

Сред свидетелите на делото се очаква да бъдат бившите партньорки на актьора Ванеса Паради и Уинона Райдър, които при предварителните изслушвания заявиха, че Деп никога не е проявявал насилие.

При друго дело, което се очаква да започна в САЩ през следващата година, Деп съди Хърд за 50 милиона долара за уронване на престижа му.

 


image0 (9K)