Джоли е осиновила камбоджанчето Мадок с фалшифицирани документи

Холивудската звезда Анджелина Джоли е осиновила едно от децата си – Мадок от Камбоджа с фалшифицирани документи. Тя пое попечителството над детето от Моунх Сарат през 2003 г. Оказва се, обаче, че той не е истинският баща на момчето, но подписал документи, в които името му фигурира като такъв, отбелязва изданието Contact music.
Тази машинация бе разкрита от директор на благотворителна организация, подпомогнала фалшифицирането за улесняване на процеса. За момента няма данни, че Джоли е била наясно за това. Осиновяването е осъществено от служителка на име Лорин Галиндо, която е обвинена от властите за редица нарушения на закона за фалшифициране на личните данни на деца, за които е намирала американски семейства, пише actualno.com.
Наскоро беше премиерата на филм за историята на Камбоджа, чийто режисьор е Анджелина Джоли. Лентата е наречена „Първо те убиха баща ми“ и е създадена по спомени на известния камбоджански правозащитник Лунг Анга за зверствата на „Червените кхмери“. Те управляват през втората половина на 70-те години и са последователи на комунистическата партия на Кампучия. „Червените кхмери „избиват между 800 000 и 1,5 млн. души от общо 7,5 млн. души население по време на управлението си между 1975 и 1979 г.

За Анджелина Джоли това е втора продукция, засягаща трагедия от историята на света. През 2011 година тя продуцира филм за босненския конфликт с изцяло местни участници.


image0 (9K)