Джил Байдън – бивш модел, учителка по призвание и бъдеща първа дама на САЩ

Вече е ясно – Джил Байдън ще бъде новата първа дама на Съединените щати. Прекрачвайки прага на Белия дом, Джил автоматично ще получи приза „моден диктатор”. Тя ще се сблъска с зорките погледи на модни критици от цял свят. Но готова ли е за това консерватовната професорка от Ню Джърси?

Коя всъщност е Джил Байдън?

Бъдещата първа дама на САЩ е родена на 3 юни 1951 г. в Ню Джърси. Баща й Доналд Джейкъбс е банков касиер, а майка й Бони Джейкъбс е домакиня. Като най-голямата от петте сестри Джил прекарва голяма част от ранните си години в Уилоу Гроув, Пенсилвания, предградие на Филаделфия. Завършва гимназия в окръг Монтгомъри през 1969 г., а след това печели бакалавърска степен по английски език от Университета в Делауеър през 1975.

Джил също като Мелания е била манекенка. Но след това става учител. И в момента работи като такава. Привържениците ѝ коментират, че тя е много по-истинска от „восъчната“ Мелания. Джил не се притеснява да се засмее, както и да се разплаче, въпреки че това ще размаже грима ѝ.

Джил се омъжва твърде рано, а с първия си съпруг имат бар. За съжаление, бракът им просъществува едва 4 години. И тя се оказва на улицата – без средства и сама, тогава тръгва по срещи. И среща Джо. Запознава ги всъщност неговият брат. По това време Джо вече е бил доста напред в кариерата. Вдовец, с двама сина. След срещата Джил се обажда на майка си и споделя, че е срещнала истински джентълмен. А Джо вече знае, че тя е жената за него. Налага му се да ѝ предлага брак цели 4 пъти. Тя била притеснена, че трябва да бъде майка на двете му пораснали момчета, а не се чувствала напълно готова.

Кариерата на г-жа Байдън като учител включва десетилетия на работа в публичните класни стаи и колежи, включително и докато е Втора дама на страната. Изявление на Байдън през 2009 г., че съпругата му ще преподава английски език в Северна Вирджиния по време на мандата му като вицепрезидент предизвиква бурна вълна от коментари.

Догодина Джил Байдън ще стане на 70 г. и спокойно може да се пенсионира. Но тя не смята да си остава у дома, защото приема своята учителска професия като делото на живота си. Наскоро тя споделя в интервю, че дори съпругът ѝ да влезе в Белия дом, тя ще продължи да преподава, защото иска хората да ценят труда на учителите.

Джил Байдън става все по-любима на американците и заради сдържаните си емоции, интелигентните си изказвания и начина, по който се грижи за съпруга си. Преди няколко дни се появи клип, в който тя дърпа Джо малко по-назад от репортерите, за да бъде спазена дистанцията от 2 метра, наложена заради пандемията.

Стилът „говори” и никой не го знае по-добре от Джил

Казват, че г-жа Байдън не е на „ти“ с модата, но това не е важно. С един стилист под ръка тя би могла спокойно да разреши проблема с твърде ярките тоалети. А и времената са такива, че не е толкова важно дали носиш „Диор“, а какво правиш за хората, които разчитат на теб.

Бившата втора дама на Съединените щати е в полезрението на обществеността от десетилетия, независимо дали е по следите на предизборната кампания или прегръща Мишел Обама. През цялото време тя е запазила фирмен стил: класически форми в ярки, смели цветове с обемни аксесоари и огромна колекция от обувки, като се открояват ботушите до коляното от встъпването в длъжност на бившия президент Барак Обама през 2008 г.

Д-р Джил Байдън е лоялна и подкрепя мъжа си Джо Байдън вече завидните 43 години. Джо е вътрешен човек от Вашингтон, откакто са се оженили през 1977 г. Оттогава новата първа дама се облича за кампании, демократични национални конвенции и дебати в продължение на десетилетия. Стилът на Джилс е много шик, но консервативен. Тя обича цветя, забавни щампи и винаги се е опитвала да добавя ярък цвят към визията си. Джил също е фен на бижутата и често използва гривни и обеци, за да добави блясък. Тя също не се страхува да използва маски за лице или ботуши, за да направи политическо изявление.

Д-р Байдън е и автор на детска книга, посветена на почитането на американските войски. Тя е и съосновател на инициативата „Обединени сили”, заедно с Мишел Обама и на кампанията „Biden Breast Health Initiative”, която има за цел да обучи момичетата от гимназията за значението на ранното откриване на рак на гърдата. Въпреки че всичко това е страхотно, нека се върнем към нейната мода и стил.

По време на предизборната кампания Джил на няколко пъти привлече вниманието с избора си на тоалети с послания.

През септември тя се появи със специални ботуши, на които беше изписано „Гласувай“. Камерите не пропуснаха да го запечатат и този моден избор веднага обиколи социалните мрежи. Марката на ботушите е „Stuart Weitzmann“, а моделът струва 695 долара. Ботушите са високи до коляното и са в черен цвят. Думата „Гласувай“ е изписана със сребърни главни букви, които преливат една в друга.

Според представители на „Stuart Weitzman“, 100% от печалбата, получена от продажба на ботушите, ще отиде за организацията „I am a voter“. Тя се занимава с политическото образование на обществото и иска да им предаде само едно съобщение – Демокрацията работи най-добре, когато взимате участие в нея.

Разбира се, изборът на Джил Байдън беше аплодиран от потребители в социалните мрежи. Те използваха снимки на ботушите, за да напомнят на своите приятели и последователи, че трябва да се гласува.

За дебата в Ковланд миналия месец Джил пък беше избрала съвсем различна визия. Съпругата на новия президент заложи на класическа зелена копринена рокля с интересни ресни отпред – дизайн, с който за първи път бе забелязана през октомври 2017 г. на събитие за набиране на средства в Ню Йорк. Според това можем уверено да заявим, че Джил е привърженичка на „рециклираната мода”.

Не можем да пропуснем и най-запомнящия се тоалет на Джил от финалния дебат в кампанията. Преди няколко седмици тя се появи с великолепна рокля на Dolce & Gabbana на цветя, която беше допълнена от подходяща маска за лице. Що се отнася до бижутата, д-р Байдън бе заложила на перли с мъниста и няколко реда сребърни гривни. Визията й бе допълнена от шикозни едноцветно токчета на марката Джими Чу.

В заключение, можем да кажем, че макар и консерватовна, бъдещата първа дама е и много разноцветна в избора си на тоалети. И не става дума само за любимите й флорални мотиви. Джил много добре знае, че визията „говори” със собствен глас и умело се възползва от това. Определено, в Белия дом ще влезе една премерена първа дама, но с изявена обществена позиция. Първа дама, която ще следва протокола, заставайки на крачка зад съпруга си – и буквално, и преносно, ще му бъде опора и съветник. Освен това ще доразвие някои от вече утвърдените си инициативи като втора дама, очаквано тя ще бъде активна и в личните си кампании за образование и здравеопазване. Предстои да видим обаче дали новата й обществена позиция ще промени и стила й на обличане.

epicenter.bg

 


image0 (9K)