Джейми Оливър с Food Revolution Day в Стара Загора

Food Revolution Day e инициатива на Food Revolution Foundation, основана от световно известния готвач Джейми Оливър.

Food Revolution Day ще се проведе на 19-20 май в Стара Загора. Събитието е свързано със здравословното хранене и начин на живот на децата. То се провежда успоредно в над 120 държави, а България отново ще бъде една от тях.

Доброволци са както родители, така и специалисти в различни области сред които лекари, зъболекари, учители, шеф-готвачи, адвокати и много други.

С тази инициатива посланиците и доброволците в България целят да предизвикат дебат на тема здравословното детско хранене. Да привлекат общественото внимание и да го насочат към решаването на значими проблеми. Най-големият от които, и застрашаващо нарастващ с всеки изминал ден в глобален мащаб, е проблемът със заболяванията, пряко свързани с приемането на вредна и преработена храна, такива като наднормено тегло, затлъстяване, диабет тип 2, хиперактивност и други метаболитни синдроми.

Стара Загора се включва за първи път. Денят ще бъде отпразнуван с детски кулинарни работилници и конкурс за рисунка „Моята любима храна“. Децата ще се запознаят с полезната за тях храна, ще правят картини с плодове и зеленчуци, ще научат какво е рекламата на вредни храни, ще си приготвят сами здравословни салати, палачинки и други вкусотийки.

На 17 май, децата от предучилищна група към Второ ОУ П. Р. Славейков ще творят своите картини от плодове и зеленчуци.

На 19 май, кулинарни работилници ще има в две детски градини – ЦДГ 8 Българче и ДГ 10 Светлина, която ще се проведе съвместно с деца и родители.

На 20 май в ресторант Музикато от 11:30, 40 деца безплатно ще се научат как да си приготвят полезна закуска, ще творят картини с плодове и зеленчуци и ще се забавляват.

Участието е безплатно. Местата са ограничени, затова резервирайте билет за вашето дете предварително ТУК. Билетът важи за едно дете. Деца на възраст до 5 г. е необходимо да бъдат с придружител. За придружителите НЕ се резервира допълнителен билет.

До 18 май е обявен конкурс за детска рисунка „Моята любима храна“ , в която могат да участват всички деца. Рисунките могат да се оставят на място в р-нт Музикато след 18ч. (без неделя и понеделник) или да се изпращат на адрес:

гр. София,
ж.к. Младост 1, бл 107,
до Издателство Клевър Бук.

Нужни са имената на детето и телефон на родителя, написани на гърба на рисунката.

Рисунките ще бъдат изложени по време на работилницата. Ще има и награди, кото ще бъдат изтеглени с томбола на 20 май 2017 в ресторант „Музикато“.


image0 (9K)