Джамбазки: Между Охрид и Черно море живее един и същ народ, разделен в две държави

Няма причина правителството да не издържи до изборите за Европейски парламент, смята евродепутатът

[ad id=“225664″]

„Между Охрид и Черно море живее един и същ народ, който е разделен в две държави. Мнозинството от хората в Република Македония пазят и помнят своите български корени. Роднините на Зоран Заев участват в управлението на град Петрич. Какви са те, на всичко е ясно.“ Това каза в ефира на бТВ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той коментира общото честване на 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание вчера в Благоевград, на което бяха премиерите Борисов и Заев. „Македонизмът е измислица на Сърбия. Той, като антибългарска теза, е мъртъв. Искам да поздравя Бойко Борисов и Зоран Заев за това. За нас е важно да бъдат демонтирани до край антибългарските настроения в Република Македония, които бяха насадени след 1945 година. Македония е една и тя е българска“, категоричен беше той.

[ad id=“263680″]

Ангел Джамбазки отговори и на въпроси по темата за стабилността на управляващата коалиция.

„Няма причина правителството да не издържи до евроизборите. Има определено напрежение, но според мен е по-добре така, за да си казваме цялата истина в очите и да водим диалог. Непремерените приказки вредят. Ако искате да ви кажа честно, в Европа не се интересуват много какво се случва във вътрешнополитическите работи на България. Европа от време на време я хваща ишиаса. Допуснахме няколко грешки, но те се дължат на липсата на разговори между нас“, разкри още евродепутатът.


image0 (9K)