Джамбазки: В „Обединени патриоти“ по скандали надминахме Реформаторския блок

Ангел Джамбазки каза, че негова кандидатура за евроизборите ще бъде обсъдена най-напред в местната структура на ВМРО. По думите му „Обединени патриоти“ трябва да се явят заедно на евроизборите.

„Когато направихме коалицията, си говорехме, че трябва да избегнем това, което се случи с Реформаторския блок. Надминахме ги по безсмислени скандали, но продължаваме да създаваме смислени за държавата неща.“ Това каза Ангел Джамбазки от ВМРО.

Според Джамбазки темата за българите в чужбина е сред най-болните за патриотите. По думите му грешките в поведението трябва да се поправят час по-скоро.

Той каза, че негова кандидатура за евроизборите ще бъде обсъдена най-напред в местната структура на ВМРО. По думите му „Обединени патриоти“ трябва да се явят заедно на евроизборите.

„Ние трябва да сме съмишленици и да се борим да направим нещата, които трябва да бъдат свършени“, каза Джамбазки пред БНТ.

Според него Сидеров никога не е казвал, че иска да води листата за евроизборите. Джамбазки предложи вътрешни избори, в която гражданите да подредят листата.

По повод изнесените от Николай Бареков данни, че той е направил нещо като „патриотичен донос“ до евродепутатите в Европейския парламент, Джамбазки заяви: „Това е една непочтена атака, идва от мой колега в Европарламента, който се опитва да всява разкол. Няма да му споменавам името, защото сигурно сега седи и напира за отговор по телефона в студиото. Извинявам се на Сидеров, ако се чувства засегнат. Той не беше цел на разговора. Интригантът успя да постигне резултата и да направи внушение.“

На въпрос за оградата по границата с Турция, Джамбазки заяви: „Оградата е гордост на Симеонов, но тя е политическа гордост.“


image0 (9K)