Джамбазки: Властта не е на всяка цена, но след оставката следват БСП и ДПС

„Ако в началото бяха лично засегнати майки на деца с увреждания, сега са здрави и прави мъже – подозирам политическа намеса в протестите от страна на ДПС“, каза евродепутатът.

„Всеки български гражданин има право на протест. По-добре е когато хората са активни в обществото, а не само от вкъщи да коментират. Важно е обаче какви са резултатите. Протестиращите искат оставка на правителството, което значи да се формира правителство с БСП и ДПС. Хората, които протестират, трябва добре да знаят, че оставката на сегашното правителство ще върне тези партии на власт.“ Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на Bulgaria ON AIR.

Джамбазки обаче недвусмислено каза, че нито едно управление не може да бъде на всяка цена. „Не може да седиш във властта на всяка цена. Предстоят европейски избори, на които ще се види мнението на обществото за управлението. Тези избори може да бъдат приети като вот на доверие или недоверие към правителството“, посочи той.

Според него протестиращите хора въстават срещу политическата система.

„Те искат народът да управлява. Но това трябва да бъде облечено по юридически начин. Говорим за промяна на конституцията. Управлението е съставено от 4 подписа – премиерът и тримата вицепремиери. Всеки трябва да си подбира думите. Има видима промяна в хората, които отиват на тези протести. Ако в началото бяха лично засегнати майки на деца с увреждания, сега са здрави и прави мъже – подозирам политическа намеса в протестите от страна на ДПС“, отбеляза още политикът от ВМРО.

„Не че правителството не прави глупост след глупост – екзотична е идеята да вдигаш данъци в изборна година. Екзотично е да не се каже колко точно ще бъде увеличението. Има ли критична маса български граждани, които иска дадено нещо – ще трябва да получат удовлетворение“, изтъкна Джамбазки.


image0 (9K)