Джамбазки: Атакуват Полша и Унгария е, защото отказаха квоти за нелегални мигранти

„Докладът срещу Будапеща е преразказ с елементи на разсъждение, целящ да легитимира атаката срещу правителството на Орбан“, категоричен е евродепутатът

Атаката срещу Полша и Унгария в Европейския парламент започна, защото отказаха квоти за нелегални мигранти и се противопоставиха на безумната политика на канцлера Меркел, която ги покани. Докладът срещу Будапеща е преразказ с елементи на разсъждение, целящ да легитимира атаката срещу правителството на Орбан. Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на БНТ.

В момента в ЕС се делим на две – ние сме за Европа на Отечествата, другите – за европейски Съветски съюз, изтъкна Джамбазки.

Той изразява страхът на левите, продължи евродепутатът и посочи, че за документа в Европейския парламент са гласували зелените, комунистите, либералите, социалистите и демократите.

Европейската народна партия е разделена по въпроса – от ЕНП докладът беше подкрепен от около стотина човека, около 50 бяха против и двайсетина се въздържаха, подчерта той и добави: 112 срещу 58 е гласуването в ЕНП.

От едната страна са хората, водени от Макрон, хора, които искат да има прокурор, който да разследва за реч на омразата. Това е атака срещу свободата на словото. Еднозначно!, подчерта зам.-председателят на ВМРО. От другата страна стои идеята за Европа на Отечествата, олицетворявана от Качински в Полша, партията на Орбан в Унгария, продължи Джамбазки.

Бившият посланик Стефан Тафров, също гост в студиото, контрира, че голяма част от доклада са констатации на ОЛАФ, за злоупотреби с еврофондове. Петима приятели на премиера Виктор Орбан са усвоили 2 млрд. евро, цитира той. Тази злоупотреба със средства трябваше много по-рано да бъде прекратена, изтъкна той.

Организации, свързани със Сорос, подкрепят доклада „Анти Орбан“, твърди зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.


image0 (9K)