Деца, татковци, батковци, дядовци, вуйчовци, чичовци, заповядайте във „Вечер на приказката“!

“Истинският мъж не обича да говори празни приказки“ – под това мото от 11 до 17 ноември на територията на цялата страна се провежда Седмица на бащата, инициатива, която за шеста поредна година поставя въпроса за осъзнатото бащинство и предлага десетки възможности децата и техните родители да прекарат заедно повече време.

Едно от специалните събития, организирано от Сдружение „Самаряни“ и авторът на най-любимите детски приключения, книжки и игри – Никола Райков (Nikola Raykov), Фондация Таласъмче (Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче) ще се проведе на 14.11.2019 г. от 17:00 ч., в залата на Сдружение “Самаряни” на бул. „Патриарх Евтимий“ №57 (вход от ул. „Братя Жекови“), а именно – “Вечер на приказката”.

Очакваме децата със своите татковци, батковци, дядовци, вуйчовци, чичовци, за да поговорим за любимите на малки и големи приказни герои, за да прочетем любими детски приказки от близо и далеч и за да чуем как авторът Никола Райков е създал своите герои, както любимите му такива от неговото детство. Отправяме и едно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО към всички участници в инициативата – назовете приказка, в която се разказва за добри взаимоотношения между бащата и неговото дете/деца! Разбира се участниците ги очакват и други игри и забавности…

В рамките на събитието всеки ще може да се възползва и от специалната оферта на автора за новата настолна игра „ДОБРОСЪЦИТЕ: НЕВИДИМ СВЯТ“, както и за приказката-игра „ДОБРОСЪЦИТЕ“!

За автора:

Никола Райков е от Стара Загора. Завършва висшето си образование в Чикаго, САЩ, в областта на информационните технологии, като през това време поддържа официален сайт за кино рецензии върху американското кино. Започва да публикува свои статии, разкази и повести, пише кино прегледа за телевизия ММ. След завършването на образованието си се връща в България. От 2009 г. живее със съпругата и сина си в малко българско селце. Става известен с първите по рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Никола Райков е известен с високо хуманните си възгледи и е учредител на фондация „Таласъмче“, която реализира благотворителни проекти и проекти за свободно споделяне на иновативните приказки-игри. Носител е на на множество награди и номинации както и най-значимото отличие за детско творчество в България – националната награда „Константин Константинов“ на Министерство на културата и е най-младият автор получавал престижното отличие. Двукратен носител е на наградата „Бисерче вълшебно“ за своите приказки-игри „Добросъците“ и „Приказка от два свята“. Електронните издания на творбите му се превеждат от доброволци по цял свят, а книгите му се издават и извън България – в Латвия, Румъния, Молдова и Китай.

За Седмицата на бащата:

„Да бъдеш Баща” (http://mencare.bg/za-nas/) е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.
През Седмицата на бащата, татковците и другите значими за децата мъже, могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си. Акцентът на тазгодишното изданието на Седмицата на бащата е свързан с четенето на приказки на децата.


image0 (9K)