Детска игра е причинило пожара на семейството с 11 деца от Русе

Детска игра с огън вероятно е станала причина за пожара в Русе в неделя, след който семейство с 11 деца остана без дом.

[ad id=“225664″]

Това е работната версия на огнеборците, уточни началникът на РЗПАБ старши комисар Димитър Павлов, предаде 24 часа. За щастие при пожара няма пострадали хора. Изгорял е покривът, пострадали са и мебелите. Многодетното семейство живее под наем в къщата. Всички деца са били изведени навън, не се е наложила медицинска помощ за никого от семейството. Предстои да бъде образувано досъдебно производство.

Пожарът на ул. „Екзарх Йосиф” в Русе избухнал около 14 часа в неделя. Тогава е подаден и сигналът на тел 112. На мястото на инцидента били изппратени 4 екипа, които се борили около час с огъня. „Наложи се дори да търсим хора, свободни от дежурство. Момчетата се бориха мъжки с трудните условия, мъгла, студ и успяха да спрат пожара”, каза Павлов. Пламъците тръгнали от покрива на къщата на многодетното семейство. Едно от децата видяло дима в едната стая и викнало на майка си. За минути огънят превзел целия покрив и стигнал до двуетажното легло в стаята. Децата бързо изскочили навън. Пламъците се прехвърлили и на съседните къщи, огънят близнал и технте покриви. Намесата на пожарникарите спасила домовете на хората.

[ad id=“263680″]

Според съседи, многодетното семейство често гори гуми, дрехи, обувки и каквото им попадне, за да се отоплява. Хората от околните къщи бяха шокирани от случилото се. Комшиите се оплакват, че и тихните домове са пострадали.

Според директора на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, Община Русе е имала готовност при настаняването на многодетното семейство, но те са отказали предложената им помощ. От градската управа са възнамерявали да настанят семейството или в кризисния център, или в хижа „Приста“. „Шефът на бащата, който е шофьор, е предоставил на семейството имот, който е отоплен, доато се разреши жилищният им проблем. Имахме възможност да им помогнем, но те отказаха”, заяви Спасимир Димитров.


image0 (9K)