Дете изчезна във водите на Дунава край Силистра

16-годишно момче е изчезнало във водите на Дунав край Силистра.

Боян отишъл да се разхожда край реката с още трима свои приятели – едно момче и две момичета. Компанията стигнала до т.нар. Рибарска стоянка и решила да се изкъпе.

Течението обаче постепенно отнесло Боян и той изчезнал от погледите на останалите тийнейджъри.

Те потърсили помощ от хора в района, а по-късно са дошли екипи на бърза помощ и на пожарната, както и родителите на изчезналото момче. Започна издирване на 16-годишния Боян.

Инцидентът е станал около 20 часа. От полицията припомнят, че на същото място преди три седмици жена решила да сложи край на живота си.

Още снощи всички служби са вдигнати на крак и започва издирвателна операция. От момчето обаче няма и следа.

Издирването продължава и се извършва съвместно с гранична полиция от румънска и българска страна, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова. Тя потвърди, че има заповед, която забранява плажуването и къпането по цялото поречие на Дунав на територията на общината.

През март тази година, със заповед на кмета Юлиян Найденов, се забранява къпането в река Дунав, езера и блата, язовири, напоителни канали и други водни площи в община Силистра, освен на определените съоръжения и специално обособени за това места.

Забраните за плажуване на реката обаче никога не са се спазвали и освен деца, възрастни хора също нарушават забраната, давайки „пример“ на малките.

 


image0 (9K)