Деси Стоянова на 45: Пожелавам си хоризонт!

„Пожелавам си хоризонт”. Това обяви Десислава Стоянова на 20 август сутринта, когато празнува 45-ия си рожден ден. Тв водещата сподели снимка, за която позира на фона на морето. Пожелаха й го и приятелите, и колегите, като й отправиха и много други важни послания.

Десислава Стоянова наистина е удовлетворена от всичко постигнато, от изминатия път и се чувства щастлива. И голяма заслуга, освен нея самата, разбира се, имат мъжете в живота й. Водещата на „Преди обед” е горда майка на близнаците Красимир и Стефан, които са вече на 11 години. Тя и щастлива жена, която се радва на подкрепа, разбиране и грижа от съпруга си Велислав, на когото дължи изключително много,. В професионален план пък Деси се радва на приятелство и добро сътрудничество с екранния си партньор Александър Кадиев, от когото научила изключително много в последните години, и доста се променила. Благодарение на продуцента Георги Тошев пък днес тя се чувства „много добре на мястото си”, както сподели наскоро, тъй като именно той преди време я убеждава, че трябва да приеме предложението да стане водеща на „Преди обед”.

Тогава Деси Стоянова силно се колебаела. Мислела, че тази „вятърничава позиция” не е за нея. „Защо пък точно мен канят?!”, признавала е какво си помислила тогава. До преди това тя е работила като политически репортер в сериозен вестник, като репортер в Би Ти Ви, а след това става зам.-главен редактор на женско списание. В крайна сметка решила да опита, тъй като тъкмо в този момент имала нужда от промяна.

Тя добре си спомня 6 февруари 2012 г. Този понеделник бил кошмарен, тъй като цяла България се събудила с новината за наводнението в село Бисер. И в този мрачен момент Деси Стоянова и Сашо Кадиев трябвало да стартират като водещи предаването „Преди обед”, чиято идея е да бъде ведро и позитивно. Не било лесно. Още повече, заради притеснението, стресът, неувереността. Днес, 1800 ефира по-късно, вече ги няма. Деси споделя, че след толкова опит воденето става като „втора природа”, можеш с пълни шепи да черпиш от позитивната емоция, която всъщност работата ти носи, да се насладиш на това, което правиш.

Десислава Стоянова си е все същия перфекционист. Продължава да набляга на подготовката за студиото. Вярва, че това е ключово. Само че под влиянието на екранния си партньор Сашо Кадиев, с когото в началото имали сериозни спорове, водещата се променила в някои насоки. Успяла да се отпусне и да бъде по-лежерна. Деси, която винаги е била изключително сериозна и отговорна, е признавала, че съвместната й работа със Сашо я научила на лекота. Осъзнала още, че е безсмислено да се опитваш да променяш другия, както правела в началото, когато със Сашо започнали да водят „Преди обед”. Тя се опитвала да го накара да действа и да разсъждава, както тя смята, че е правилно. Деси разбрала, че трябва да приемеш другия с плюсовете и минусите му, защото всички ги имат и именно микса от двете те превръщат в уникалната личност, която си. Днес Деси смята, че взаимно са се обогатили и са станали по-добри – и като водещи, и като хора.

„Чувствам се много добре на мястото си. Наистина имам щастието работата ми да ми носи удовлетворение. Имам щастието да имам усещане за пълнота у дома, където са най-скъпите ми хора. Това в крайна сметка са наистина важните неща”, споделя журналистката.

Тя винаги е изтъквала и колко цени съпруга си – журналистът Велислав Русев, за когото е омъжена от 2006 г. Убедена е, че щастливият им брак се дължи на любов, разбиране и подкрепа. „Това съм усещала от Вельо винаги. А това, което ни е помогнало да се съхраним вече 20 години като двойка, е, че той винаги е успявал да поеме моята свръхемоционалност, да ме подпре, когато съм разклатена, да прояви разбиране, бих казала и да ме изтърпи. Това, че е толкова спокоен, стабилен и различен от мен в начина, по който реагира”, казва Деси Стоянова.

Водещата на „Преди обед” има доста забързано ежедневие и винаги е посочвала, че според нея е по-важно каква връзка със съпруга й имат със синовете им. От по-голямо значение е да прекарват качествено времето си заедно, а не точно колко дълго ще е. Все пак Деси винаги се е опитвала да балансира между работата и семейството. Не мисли за себе си като за успяла жена. „Бих искала по-скоро да бъда успяваща жена. Не успяла. Мисля, че е много безпредметно и натоварващо да гледаме на успеха като на някаква последна гара, на която стигаш и си там… Това, което си пожелавам, е да съм успяваща тук и сега, утре, това, което следва оттук нататък във всичките му аспекти”, сподели Деси Стоянова при своя медийна изява дни преди рождения си ден, писа Уикенд.

 


image0 (9K)