Десислава Атанасова: Може да ни обвиняват във всичко, но не и, че се боричкаме за власт

„Цяла седмица следа мненията и коментарите по темата за отказа на президента да подпише указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Според мен това е един опит на президента за дребно заяждане. Неговото решение да не подписва е политическо.“ Това каза в сутрешния блок на бТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

[ad id=“225664″]

„Конституцията ясно казва, че когато има такъв казус не е необходимо да се изпраща такова съглъсувателно писмо. Ако утре имаме указ на президента, ще гласуваме три оставки. Ако няма такъв указ, в деловодството на Народното събрание са внесени три отделни проекта за персонални промени в кабинета и ще гласуваме отделно оставките, като със сигурност утре ще гласуваме две и ще чакаме указа. Това е волята на премиера“, подчерта Атанасова.

„На всички е ясно, че този кабинет няма алтернатива. Може да ни обвиняват във всичко, но не и в това, че се боричкаме за власт. За ГЕРБ властта никога не е била самоцел“, изясни депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър.

По думите й „наистина може да има проблеми покрай поскъпването на тока и парното, но не трябва да забравяме и да пренебрегваме доброто свършено от този кабинет“. „Догоди на ще има увеличение на бюджетните заплати, ще има увеличение на пенсии, ще има увеличение на социални услуги“, успокои българите тя.

„Неразбирателство и трус в коалицията няма. Смятам, че всички противоречия бяха преодолени и то във формата на диалог. За всички е ясно, че този кабинет няма алтернатива”, категорична е Атанасова.

По думите й няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори и „БСП трябва да осъзнаят това”.

„Относно АЕЦ „Белене“ явно БСП трябва да освежат паметта си и да видим кой трябва да носи отговорност за тези милиарди, които всички ние плащаме сега“, отговори Атанасова на предишния гост Драгомир Стойнев.


image0 (9K)