Десислава Атанасова и Жельо Бойчев в остър сблъсък за вота на недоверие

Докладът на ДАНС за системата за митниците е кьорфишек, убедена е представителката на ГЕРБ

[ad id=“263680″]

В остър спор за вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов влязоха в ефира на Нова телевизия депутатите Десислава Атанасова от ГЕРБ и Жельо Бойчев от „БСП за България“. Двамата бяха гости в предаването „Здравей, България“ по бТВ.

Разискванията по първото искане на недоверие към третото правителство на Борисов са от 13 часа днес в парламента. За целта народните представители се събират на извънредно заседание.

„Очакваме откровен разговор за състоянието на страната. Няма съмнение, че корупцията е голям проблем за страната, който води до бедност и престъпност. Заради тези корупционни практики България се лишава от добрата си перспектива. Корупцията е и проблемът, който ни спира към присъединяването към Шенгенското пространство”, атакува Жельо Бойчев.

Атанасова не се съгласи. „Аз днес не очаквам особено качествен дебат. Видно е и от мотивите за вота. Те бяха доста тайнствени до онзи ден. За тях се говори от ноември и се търси подкрепа още от преди това. В един момент обаче се оказа, че БСП се оказа сама. Мотивите са комична компилация от социологически изследвания, вестникарски изрезки и разни мисли на разни хора от така наречения елит на БСП”, заяви депутатът от ГЕРБ.

[ad id=“225664″]

Едно от остриетата на червената атака се очаква се очаква да бъде докладът на ДАНС за информационната акцизна система на Агенция „Митници”. Според опозицията той показва, че системата е била технически уязвима.

Атанасова обаче не видя проблем в документа. За нея той е „кьорфишек“. „Нямаме притеснения по отношение работата на която и да е институция. През 2016 г. е направен доклад с констатации, които финансовото министерство е отстранило поетапно. Има само една констатация, която е в процес на отстраняване заради технически усложнения. Законът за акцизите стана факт през 2007 г. До 2010-а, докато правителството на ГЕРБ не разработи тази система, тя не функционираше”, заяви Атанасова.

По думите на Жельо Бойчев не става въпрос за технически проблеми, защото „контрабандата не е технически проблем”.

 


image0 (9K)