Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да участва при съставяне на правителство в рамките на 43 -то Народно събрание

Днес от депутатката от ГЕРБ, Десислава Атанасова заяви: „ГЕРБ няма да участва при съставяне на правителство в рамките на 43-то НС. Ако съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-то НС, ние щяхме да го направим с нашия мандат като най-голяма политическа сила“.

Тя уточни пред журналистите, че все пак политическата коректност изисква да разговарят с Реформаторския блок, ако, след връчване на третия проучвателен мандат в понеделник, получат покана от тях, пише dir.bg.

Тя намира за странно това, че в момента Реформатори и Патриоти говорят за мнозинства, защото през последните месеци се е доказало, че стабилно мнозинство няма. Аргументите за това били в поведението на партньорите им на президентските избори, веднъж, и втори път се разминали при гласуването на бюджета за 2017 г.

„Нашият премиер се казва Бойко Борисов и е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг“, категорична бе Атанасова, след като здравният министър в оставка Петър Москов говори в това си качество, но като част от преговорния екип на РБ с ПФ.


image0 (9K)