Десет изтребителя МиГ-31 с ракети „Кинжал“ са на бойно дежурство в Русия

Новият ракетен катер на руските ВМФ „Ураган“ е готов за изпитания

[ad id=“225664″]

Руският зам.-министър на отбраната Юрий Борисов съобщи, че десет изтребителя-прехващачи МиГ-31 с хиперзвукови ракети „Кинжал“ за преодоляване на противоракетна отбрана са вече застъпили опитно-бойно дежурство и са готови за употреба, предава EADaily, цитиран от „Фокус“.

„МиГ-31 – носителят е самолетът, който е най-добре приспособен да изстреля тази ракета на нужната височина. Днес десет самолета стоят на опитно-бойно дежурство и са готови да бъдат използвани според ситуацията“, заяви Борисов. Известно е, че изтребителите с ракетен комплекс „Кинжал“ ще участват на парада на 9 май в Москва.

[ad id=“263680″]

За първи път за този тип оръжие съобщи на 1 март президентът на Русия Владимир Путин. По време на реч пред Федералното събрание той представи най-новите видове руско въоръжение, което няма аналог по света.

Малкият ракетен кораб „Уракан“, който е първият в серията „Каракут“ започва заводски изпитания на Ладожкото езеро, предава още EADaily.

„Във водата се намира първият кораб от проекта 22800 „Ураган“, който ще започне ходови изпитания в акваторията на Ладожкото езеро на 15 май“, съобщи началникът на управлението по корабостроене на ВМФ на Русия контраадмирал Владимир Тряпичников.

[ad id=“238430″]

На въоръжение в кораба влиза високоточно ракетно оръжие, съвременен артилерийски комплекс и силови установки руско производство.


image0 (9K)