Десетки хиляди подкрепящи Путин претъпкака стадион „Лужники“ в Москва

Десетки хиляди привърженици на руския президент Владимир Путин изпълниха московския стадион „Лужники“ на предизборен митинг две седмици преди президентските избори, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

[ad id=“225664″]

Капацитетът на стадиона е 81 000 души. Според полицията на митинга в спортния комплекс, в който има и други спортни обекти, са участвали 130 000 души, сред които известни културни дейци, спортисти и общественици.

Кулминационен момент в митинга бе появата на Путин, който изпя националния химн заедно с поддръжниците си.

„Днес тук има забележителни спортисти. Всички видяхме и помним как нашите хокеисти спечелиха (златен) медал на Олимпиадата и изпяха химна, но кой знае защо не чухме музиката. Дайте сега да направим това под музиката на националния ни химн“, каза Путин преди изпълнението на химна на стадиона.

[ad id=“236993″]

„Искаме да направим страната си светло място с вперен в бъдещето поглед, защото тук са живели нашите деди, тук живеем ние, тук живеят децата ни и тук ще живеят нашите деца и внуци“, заяви Путин, който се явява на изборите на 18 март за четвърти мандат.

В митинга участваха Хорът на Турецкий, групата „Любе“, Григорий Лепс, Лариса Долина, Филип Киркоров, Николай Басков, Стас Михайлов и други. Присъстващите на стадиона получиха топъл чай и храна от полеви кухни и им бяха раздадени знаменца със символи на митинга.

 


image0 (9K)