Депутат от Великобритания обиди българите

Депутат от управляващата британска Консервативна партия, който е и бивш министър, обиди българските и румънските имигранти във Великобритания.

Той изрази предположение, че българите и румънците, които берат плодове в родината му, не знаят как да използват мобилни телефони.

„Румънците и българите може да не знаят как да използват мобилен телефон, но брането на ягоди много рано сутрин е квалифициран труд. Жестоката истина е, че нашите местни няма да я вършат.“ Това заяви Патерсън по време на конференция на консерваторите, цитиран от telegraph.co.uk.

„Така че градинарството и хранително-вкусовата промишленост отчаяно се нуждаят от снабдяване с работна ръка“, обобщи депутатът.

Преди да направи това изказване, Оуен Патерсън предложи и друго решение на проблема: „Мисля, че имам идея. Можем да опитаме да накараме британски пенсионери да събират част от плодовете и зеленчуците от полето. Разбира се да се накарат британските пенсионери да вършат тази работа би довело до увеличаване на разходите на фермерите. В крайна сметка те може би ще свършат тази работа по-бавно“.

telegraph.co.uk


image0 (9K)