Депутатът на ГЕРБ Антон Тодоров скандално нападна в ефир водещия Виктор Николаев

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров  направи безпрецедентна оценка в типично негов стил за работата на водещия на „Здравей, България“ Виктор Николаев, съобщи Нова телевизия. Водещият чу в ефир неприятните думи на Тодоров заради въпроси, свързани със закупуването на нови изтребители за армията ни.

В четвъртък, от парламентарната трибуна, той намекна, че президентът Румен Радев е лобирал за това държавата да закупи именно шведските самолети за нуждите на бойната ни авиация В замяна получил „потупване по рамото, а не 5 милиона”.

Депутатът е член на временната комисия в парламента, която трябва да реши кои изтребители трябва да се закупят за армията ни.

[ad id=“226585″]
„Разследващи от Унгария, Чехия, ЮАР са събрали доказателства, че шведската компания е давала пари под масата на свои лобисти”, каза още Тодоров в ефира на NOVA.

„Твърдя, че има сериозни съмнения, че Румен Радев, като ръководител на интегрирания екип за избор на нов боен самолет, си е позволил волности, които подлежат на санкции”, заяви още Тодоров.

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на „Грипен“-ите от служебното правителство на Огнян Герджиков е „продукт на определена шайка“, Тодоров отговори: „Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й“.

 Нова Броудкастинг Груп официално обяви :

NOVA приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми.

След излъчването на инетрвюто с Тодоров, от ГЕРБ изпратиха следната позиция:

„ПП ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме:

Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение“.


image0 (9K)