Депутатите се върнаха отпочинали от ваканция. Спортсменски евровот пожела Караянчева

Парламентът се събра да работи след 20-дневната зимна ваканция. Депутатите станаха на крака, както винагиот нас зависи вотът да не е очерняне на опонентите, а спортменско състезание, призова опозицията и управляващите председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи Канал 3.

В седмичната програма на парламента за новата година влезе и проекторешението за покупката на F-16.

Традиционно политическите сили започнаха своите изявления.

През 2019 г. предстоят избори – от нас зависи да превърнем вота в оспорвано спортсменско състезание. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на откриването на шестата сесия на 44-тия парламент, предаде агенция „Фокус“.

„Уважаеми народни представители, честита новата 2019 г. Нека в началото на годината си пожелаем тя да бъде ползотворна и успешна. Нека се стремим през тази година всички наши усилия и действия да бъдат градивни, конструктивни и дейността ни общополезна, водена от съзнанието за високата ни отговорност пред българските граждани. През тази година в страната ни ще се поведат избори за представители на Европейския парламент и за местната власт. Всичко това предполага политическо говорене и партийно противопоставяне, но от нас, хората в тази зала, зависи да превърнем вота не в повод за очернянане на опонента, и за принизяване на постигнатото, а в оспорвано спортсменско състезание“, каза Караянчева.

По думите й трябва да има ясни политически послания. Караянчева припомни казаното от Петко Каравелов, че „взаимните обвинения нямат място тук“.

С кворум от 176 народни представители започна шестата сесия на 44-тото Народно събрание. Заседанието бе открито от председателя на парламента Цвета Караянчева.

Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание сесията започна с химна на България и този на Европейския съюз. По традиция парламентарно представените сили ще излязат с декларации за новия политически сезон веднага след началото на заседанието.


image0 (9K)