Депутатите от „Воля“ с маски в пленарната зала

Депутатите от „Воля“ влязоха с медицински маски в пленарна зала.

[ad id=“225664″]

Повод за тяхната акция са думите на Иво Христов, че 80% от българите са дебили.

Лидерът Веселин Марешки заяви, че са с маски, защото има риск да се заразят от умопомрачителност. „Докато Иво Христов поне даде шанс на вас да си мислите, че сте от 20% стигнахме дотам Вежди Рашидов да казва, че всички „не стават и за чеп за зеле“, посочи той.

„Представете си, че казвам, че 80% от българите са дебили. Мислите ли, че можете да ми простите това и дали няма да ме разнасяте всеки ден по медиите“, попита Марешки и поиска „да кажем на всеки един такъв човек като Иво Христов, че мястото му не е в парламента“.

„Още не сме си доставили противовирусни лекарства затова засега ще останем с маски“, каза още той.

[ad id=“263680″]

От трибуната Вежди Рашидов се извини за думите си и поиска прошка.

Изпуснах се с фразата, че от останалите в България чеп за зеле не става – извинявам се, ако съм наскърбил някого и моля да ми простите, каза той.

„Моят живот на 65 години не е измислица от два дена и не е мерак на един или друг. Правя грешки, но намирам и достойнството и мъжеството да се извиня. Случи се, не съм го мислил. Знаете го добре. 7 години съм бил български министър и съм направил не за себе си, а за българската култура много неща“, каза Вежди Рашидов.

Той поясни на Марешки, че лесно се обича български народ от частен самолет. „Изпуснах се, неправилно, лошо казана дума. Безкрайно уважавам много хора и съм тук за това. От всички парламентарни групи има достойни хора. Извинявам се ако съм наскърбил някого. Моля ви да ми простите“, каза той.
Източник:dunavmost.com


image0 (9K)