Ден на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата във Второ ОУ „П.Р. Славейков“

Ден на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата във Второ ОУ „П. Р. Славейков“ – гр Стара Загора

На 18.11.2016 г., Второ основно училище „Петко Р. Славейков“- Стара Загора бе домакин на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата. Училището е единственото в гр. Стара Загора, присъединило се към Асоциацията и което работи в тясна връзка с ученици и учители от други английскоговорящи страни.
В началото на деня бе открит щанда на Асоциацията и издателство КЛЕТ. Ученици от начален курс отправиха музикално-артистичен поздрав към гостите.

Ученици от VI клас с преподавател Радостина Илчева демонстрираха завидни умения да общуват на английски език и да боравят с една от най-новите съвременни интерактивни технологии за обучение Mozabook.
Десетте най-активни и изявени ученици по английски език на II ОУ бяха наградени от Директора – г-жа Милена Желязкова и от представител на най-старото издателство Cambridge University Press, което направи дарение за училищната библиотека. На награждаването присъстваха преподаватели по английски език, съученици и родители на успелите ученици.

Сътрудничеството на Второ основно училище с Асоциацията на Кеймбридж училищата бе презентирано в актовата зала на училището от Директора – г-жа Желязкова.

Представителят на издателство КЛЕТ изрази радостта от сътрудничеството и откри нови възможности, осигурявани от членството в Асоциацията. Издателство КЛЕТ осигури и томбола с награди за учениците на Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ – Стара Загора.


image0 (9K)