„Ден на отворените врати “ на полицията в Гълъбово

Професионалния празник на българската полиция „Св. Архангел Михаил“ бе отбелязан с „Ден на отворените врати“ в Гълъбово. Децата от училищата на територията на община Гълъбово посетиха полицейското управление и се запознаха с работата на полицейския служител и спешния телефон 112. Началникът на Районното полицейско управление, Мънчо Мънчев награди отличилите се с най- красива рисунка деца. Секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ Антоанета Узунова връчи на всички деца тениски, шапки, химикалки, които да им напомнят за днешния ден и да участват по- активно в мероприятията, които организира комисията.

dk_resized

Най- голяма атракция и за децата бе полицейското куче Макс от охранителна полиция на областната дирекция на МВР Стара Загора, с което бе направена демонстрация – изпълнение на команди.

Психологът на ОД МВР Стара Загора Детелина Тодорова изнесе лекция пред близо 90 деца и техните учители в Дома на културата в Гълъбово на тема „Как да се предпазим от престъпления“.

Филип Стайков отговарящ за охраната и сигурността в ТЕЦ „ЕЙ и ЕС – Гълъбово“ изнесе лекция на учениците от 11 клас на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово на тема „Активен стрелец“ за запознаване с рисковете и заплахите от терористични актове.


image0 (9K)