Денис Олегов гостува в Стара Загора със стихосбирката си „Вечен чужденец“ в Pub Little Jack

Носителят на националната награда за млади поети „Димитър Бояджиев“ Денис Олегов представя своята нова стихосбирка „Вечен чужденец“ (изд. „Лексикон“).

На страниците на книгата авторът засяга теми като социалното неравенство, войната, страданието, отчуждението, живота и смъртта. Концепцията на стихосбирката е свързана както с личните драми и изживявания, така и с отразяването на обществените проблеми и конфликти в съвременния свят. Стихотворенията в нея са писани в продължение на почти 4 години.

Редакторката на книгата Силвия Недкова казва, че „това, което обичайно е аксиоматично, при него е поставено под въпрос, изследвано е до разпада на атома. Той вярва в хората, каквито би трябвало да бъдат, и ги възпява такива, непознати в себе си.“ „Вечен чужденец“ достигна до първите си читатели по време на пролетния базар на книгата в София, а първото официално представяне на стихосбирката ще бъде именно в Стара Загора.
Денис Олегов е роден през 1998 г. Автор е на книгите „Римодрасканици” (2014), „Раздвоението на една душа” (2014) и „Ледена жар” (2016), „Колелото на историята“ (2017), „Вечен чужденец“ (2020), негови творби са публикувани в сборници и периодични издания в България и Русия. Има награди от литературни конкурси, сред които „Златен Явор“, „Небесни меридиани“, „Граждански будилник“ и др. Съосновател е на литературен клуб „Отвъд кориците“.

Представянето ще се проведе на 19 август от 19 ч. в Pub Little Jack. Входът е свободен.


image0 (9K)