Делян Добрев: Дали ветото на Радев за КТБ не е свързано с Елена Йончева?

Добрев споменава Елена Йончева като засегна липсата на отговор на въпроса участвала ли е тя в съдружие с офшорна компания

[ad id=“225664″]

„Президентът има право на наложи вето“. Това коментира в кулоарите на парламента Делян Добрев от ГЕРБ“, предаде Novini.bg.

Изказването му е по повод ветото, което президентът Румен Радев наложи над последните промени в Закона за банковата несъстоятелност заради КТБ.

[ad id=“236993″]

В същото време той се замисля дали вето не е свързано с бивши членове на президентския екип. Добрев спомена в тази връзка Елена Йончева, като засегна липсата на отговор на въпроса участвала ли е тя в съдружие с офшорна компания.

[ad id=“236999″]

„Елена Йончева е внесла 5 хиляди лева, а офшорката – 315 хиляди лева. Тази офшорка се представлява от Зорница Блъскова, която е съдружник в друга фирма с Георги Георгиев. За нея докладът на „Аликс партнърс“ сочи, че е източила 42 млн. лева от КТБ“, коментира народният представител. Според него отговор на тези въпроси не са получени, а в същото време държавният глава се изказва ласкаво за Елена Йончева.

„Като ги видим мотивите, ще можем да коментираме повече“, заяви депутатът.


image0 (9K)