ДЕКЛАРАЦИЯ на групата общински съветници избрани от листата на Реформаторски блок, Стара Загора: Дълго чаканата променя в БСП не е настъпила

Уважаеми съграждани,  

В последните дни сме свидетели на нещо изключително унизително за съвременния гражданин на хилядолетния ни град – една политическа партия проявява краен нихилизъм към народната памет и враждебност към събитие, довело до справедливо отдаване на почит към жертвите на комунистическия режим от Стара Загора.

Оставяме настрана историческата и идеологическа обремененост и манипулираност сред членовете изобщо на партията БСП, оставаме настрана и на политическите им партизанства, оставяме настрана дори и стремежа им да се харесат на най-твърдия си електорат – днес ние ставаме свидетели на разкриването на ужасяващи истини, които сякаш сме пренебрегвали в последните години, с което се доказа , че дълго чаканата променя  в БСП  не е настъпила.

Продължава да  се   манипулира на общество,  като се цитират причини за зверствата от 1945г. , като господата се позовават на Парижки мирен договор , който е  едва две години след началото на зверствата  на комунистическия режим.  

От БСП – Стара Загора,   забравиха, че  през 1996 г. Върховният съд на Република България отмени в голямата си част  присъдите на Народния съд,  с мотив липса на доказателства, забравиха, че голяма част от жертвите му са осъдени посмъртно,  след  като вече са били физически унищожени…

Цитирате Гео Милев, а ние казваме, дълбок поклон пред личността и поета Гео Милев, станал  жертва  на гоненията на тогавашната политическа власт,  вследстввствие на  най – големият терористичен акт в Европа и до днес, извършен през 1925г. от БКП.

Унижението, което преживяваме, драги старозагорци и българи, от представители на имаща се за една от водещите политически партии, би следвало да ни послужи като ясен сигнал,  от какво трябва да пазим,  нашата мила и изстрадала родина България.

Антикомунистическата карта, която смятахме, че вече е безполезна, се оказва особено потребна сега – май дори повече от всякога.

„Очевидно демокрацията ни отне много“, уважаеми дами и господа от БСП,  ние прочетохме вашата история,  остава  децата  на България да я прочетат също, тази истинската,   в учебниците по история.


image0 (9K)