Дезинфекцират казанлъшките храмове утре и в събота 

Засилена дезинфекция ще бъде направена утре и в събота в църковните храмове в община Казанлък, съобщи кметът на града Галина Стоянова.

В петък ще се дезинфекцират църквите и дворовете към тях от всички населени места в общината. В съботния ден същото ще се направи и в храмовете в града.
Заедно със Старозагорска Света Митрополия, казанлъшкият архиерейски наместник отец Петко Мотев и РУ на МВР е създаден и ред за влизане на територията на храмовете, съгласно мерките по превенция за опазване живота и здравето на хората в ситуацията на COVID-19.
Община Казанлък призовава всички миряни да си останат вкъщи, дори на Цветница и  припомнят, че след спразумението със Светия синод днес, върбови клонки няма да се раздават. Отишлите все пак, да спазват мерките за безопасност.
Кметът на Казанлък Галина Стоянова благодари на Негово Високопреосвещенство старозагорски митрополит Киприян, отец Петко Мотев и нач. на РУ на МВР в града на розите главен инспектор Христо Петров за създадената организация по време на предстоящите празници.


image0 (9K)