Дежурният екип в „Пирогов” е уволнен заради починалия пациент

Директорът на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов издаде заповеди за уволнения на служителите от дежурния екип, върнал 74-годишния пациент, който впоследствие почина, съобщиха от болницата.

[ad id=“225664″]
Линейка се отзова на спешното повикване за случая на Спас Добрев с голямо закъснение, а в две болници не искали да го приемат. Неговата съпруга Евелина Добрева написа открито писмо до здравния министър, след което последва проверка на болничните заведения.
Вътрешната проверка в „Пирогов” е констатирала, че дежурният екип в кабинет № 126 в спешното отделение на болницата на 16 септември т.г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на спешна помощ Спас Добрев.
Също така не са документирани резултатите от извършения преглед и не са проведени лабораторни изследвания на пациента.
При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип, посочват от „Пирогов”.

[ad id=“225664″]
Проверката в „Александровска болница” пък е установила, че при тях пациентът е приет незабавно в спешното отделение в крайно тежко увредено общо състояние и веднага са започнати съответстващи на състоянието му медицински дейности.
От болницата отбелязват, че приемането му е станало в 18:15 ч. на 16 септември – близо два часа след първоначалното повикване на линейката в дома му.
„Не се установяват пропуски както по време, така и по качество на медицинските дейности и лечебно-диагностичния алгоритъм при пациенти в подобни състояния”, подчертават от болницата.


image0 (9K)