Девети смъртен случай от коронавирус у нас – 57-годишен мъж без хронични заболявания

Починал е 57-годишният мъж с положителна проба за коронавирус в Кюстендил. Това съобщи радио “Фокус-Благоевград”, като се позова на информация от лечебното заведение

Той и съпругата му, която също е с COVIOD-19 и с двустранна пневмония, са се завърнали от Германия на 16-и март, след което са били поставени под карантина в дома си.

Мъжът е бил с двустранна бронхопневмония. Той е бил включен на респиратор, изкуствена вентилация, но е бил в тежко състояние, въпреки всички мерки е починал тази сутрин. Той не е имал сериозни заболявания преди това. Имал е съвсем лека хипертония, беше на респиратор и изкуствена вентилация от вчера. Въпреки всички мерки и усилия от наша страна, не успяхме да го спасим“, коментира директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“, д-р Александър Величков, цитиран от infomreja.bg.

Към момента съпругата му, която е и личен лекар в Кюстендил, е в стабилно състояние.

Останалите двама пациенти с положителни проби за коронавуриса са в прилично състояние. Има и нови приети пациенти, но все още очакваме техните проби“, обяви още в-р Величков. На този етап има и още съмнителни случаи, но все още не са доказани.

 


image0 (9K)