За девети път в Стара Загора дават Годишните награди „Добрият Самарянин“

Днес, 9 декември, Церемонията по връчване на Годишните награди „Добрият Самарянин“ ще се проведе за девети поред път като специална вечер, в която добротата извежда на сцената добротворците и техните геройства.

За втори пореден път по време на Церемонията ще бъде връчена и Наградата на Омбудсмана на Стара Загора – г-жа Надежда Чакърова-Николова.

Събитието ще се състои на 9 декември (понеделник), от 19:00 часа, в концертната зала на Държавна Опера Стара Загора.

Това е време, в което всеки може се докосне лично до историите и добрите дела на добротворците, ще има възможност да се запознае с извършителите на малки и големи геройства.

Водеща на Церемонията по връчване на годишните награди тази година ще бъде Дани Ишиклиева, а за неповторимата музикална атмосфера ще се погрижат музикантите от Овърграунд Брас Бенд.

Номинираният от ЗАРАТА Петко Димов, спасил давещо се дете, беше удостоен с Голямата награда “Добрият самарянин”!

И тази година Церемонията ще бъде място, където всеки ще има възможност да подкрепи и кауза! Събират се средства за Кризисен център „Самарянска къща“ за жени и деца, пострадали от насилие. Даренията ще се приемат в специална дарителска кутия във фоайето на Държавна опера – Стара Загора или по банков път на дарителската сметка на Сдружение “Самаряни”, която ще откриете на сайта на организацията – www.samaritans.bg.

Поканите се разпространяват безплатно!

За да запазиш своето място е необходимо да заявиш поканата си, като изпратиш съобщение във Фейсбук или на е-майл [email protected] (Имена, брой покани и телефон за връзка). От Сдружението ще се свържат с теб за подробности и детайли!

Номинирани за Наградата тази година са:

1. Семейство Иван и Тони Николови, които подкрепиха дете с физически и ментални дефицити да порасне и да се реализира в живота
2. Tеодор Тодоров, който спаси млад мъж след автомобилен инцидент и появата на смъртоносна волтова дъга
3. Хората от неформална група “Брата за брата”, които творят чудеса – организират благотворителни кампании и връщат надежда
4. Лео Кадели от “Приятели, помагайте”, за които
доброто винаги побеждава
5. Екипът на ДМСГД – Стара Загора, доброволци и огнеборци спасяват десетки детски животи при пожар
6. Валентина Андрейчева не остава безучастна и помага
на момиче, изпаднало в ситуация на насилие

Повече за добротворството на номинираните, четете ТУК

Събитието се организира от Сдружение “Самаряни” и се осъществява в партньорство с: Община Стара Загора, Община Казанлък, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, Регионален исторически музей – Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Областна дирекция на Български червен кръст – Стара Загора, Български пощи, КонтурГлобал “ТЕЦ Марица Изток 3”, Midalidare Estate, Сдружение “Моята еОбщина”, Дарик радио, Телевизия Стара Загора и Детска градина „Светлина“!


image0 (9K)