Девета жертва на коронавируса в България

Починал е 57-годишният мъж с положителна проба за коронавирус в Кюстендил. Това съобщи радио “Фокус-Благоевград”, като се позова на информация от лечебното заведение .

 Мъжът е бил с двустранна бронхопневмония. Той е бил включен на респиратор, изкуствена вентилация, но е бил в тежко състояние и въпреки всички мерки е починал.

Става въпрос за съпруга в семейството, завърнало се от Германия. „Пациентът почина тази сутрин. Той не е имал сериозни заболявания преди това. Имал е лека хипертония, беше на респиратор и изкуствена вентилация от вчера. Въпреки всички мерки и усилия от наша страна, не успяхме да го спасим“, коментира директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“, д-р Александър Величков, цитиран от infomreja.bg.

Към момента съпругата му, която е също с двустранна бронхопневмония, е в добро състояние. Останалите двама пациенти с положителни проби за коронавуриса са в прилично състояние.

„Жената е приета с двустранна бронхопневмония. За момента състоянието ѝ е стабилно. Има и нови приети пациенти, но все още очакваме техните проби“, обяви още в-р Величков. Той потвърди информацията, че заразената жена е личен лекар от Кюстендил. Тя и съпругът ѝ са се завърнали от Германия на 16-и март, след което са били поставени под карантина в дома си.   На този етап има и още съмнителни случаи, но все още не са доказани.


image0 (9K)