Двукратно осъждан старозагорец за наркотици пак попадна зад решетките

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Калоян Г., на 28 години. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че през периода 10 май 2017 година до 11 май 2017 година в село Маджерито, община Стара Загора, и в Стара Загора, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – метамфетамин и марихуана (канабис), съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.

В хода на образуваното срещу Калоян Г. досъдебно производство е установено, че при провеждане на специализирана акция на ОД на МВР – Стара Загора на територията на село Маджерито, община Стара Загора, полицейски служители направили опит да спрат лек автомобил, като подозирали, че се превозват наркотични вещества. Водачът на автомобила не спрял на подадения сигнал със стоп-палка.

Било предприето преследване на лекия автомобил с полицейски автомобил, с включени светлинни и звукови сигнали. При преследването пътник от автомобила изхвърлил през прозореца прахообразно вещество. В близост до разклона за село Маджерито автомобилът бил спрян принудително и установени лицата в него.

Обвиняемият Калоян Г. се возил на предната дясна седалка на автомобила. В него и по седалката били намерени, при проведени в условия на неотложност процесуално-следствени действия – претърсване, обиск и изземване, черни полиетиленови торбички с остатъци от бяло прахообразно вещество.

Впоследствие било проведено претърсване и изземване в дома на обвиняемия Калоян Г. в Стара Загора, като били намерени и иззети пликчета със суха зелена растителна маса и семена на конопено растение.

Обвиняемият Калоян Г. е двукратно осъждан за държане на наркотични вещества, като е освободен от затвора на 13 юни 2014 година.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Калоян Г. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Калоян Г. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)