Дворно куче жестоко нахапано от питбул

Преди дни Елена Андонова от Перник излиза на обичайната си вечерна разходка в близката градинка с домашния си любимец. Както винаги към тях за разходка се присъединява Сузана. Сузана е „дворното куче”, за което тя и съседите й се грижат от години, когато групата внезапно е нападната от питбул, писа offnews.bg.

Питбулът нападнал Сузана и жестоко  я хапал в продължение на десетина минути. Неговият собственик не направил нищо да спре кучето си.

Дворното куче е спасено едва когато друга съседка вдига телефона си, за да снима случката. Тогава стопанинът на питбула започнал да разтървава животните.

След инцидента той избягал. Според съседите той живее в квартала отскоро, а кучето е участвало в организирани боеве. Свидетелите на инцидента подават сигнал до полицията, а собственикът е извикан на разпит и е получил предупреждение.

По думите му, той никога не е насъсквал кучето си срещу чуждо животно. Отрича и питбулът да е участвал и в организирани боеве.

Сузана е приета в местната ветеринарна клиника с голяма кръвозагуба. Направена й е операция, но едното й краче може да бъде ампутирано заради сериозните нахапвания по време на боя.


image0 (9K)