Двма старозагорски депутати се спречкаха заради кражба на папка

Спречкване между старозагорските депутати Георги Гьоков от БСП и Маноил Манев от ГЕРБ, се случи на излизане от пленарната зала.

То бе следствие на напрежението в пленарната зала по време на обсъждането на оставката на шефката на НС Цвета Караянчева. Обсъждането бе под всякаква критика дори за караница на пазара и разговорен език на футболна среща.

До това се стигна, след като Спас Гърневски взе думата за изказване, а социалистите решиха да напуснат залата. Последваха редица лични обяснения, от ДПС настояха за почивка, а Гърневски не можа да си намери папката. Тогава Маноил Манев от ГЕРБ попречи на Георги Гьоков да излезе от пленарната зала с обвинението, че той е взел папката на Гърневски.

По-късно от трибуната Младен Шишков от управляващата партия обвиви Драгомир Стойнев от БСП, че е задигнал папката с речта на Спас Гърневски. След това я дал на социалиста Георги Гьоков, който не искал да я върне дори след като бил пресрещнат от Маноил Манев от ГЕРБ.
„В тази зала се краде! Точно преди почивката, колеги от БСП, г-н Стойнев взе папка на г-н Спас Гърневски, която той подготвяше близо 2 часа. Тя беше взета от г-н Стойнев и бе връчена на Георги Гьоков. Г-н Гьоков беше пресрещнат от колегата Манев и беше помолен тази папка да бъде върната. Вместо по съвсем възпитан начин тази папка да бъде върната и да продължи дебата, Гьоков започна да се възпротивява. 6 човека се нахвърлиха върху колегата Манев. Аз съм пряк свидетел на делото. Това е дъното на поведението на колегите на БСП“, каза Шишков, съобщава dnes.bg

„Обаче комунистът си е комунист – може да е една папка, но трябва да открадне нещо. Цялата държава откраднаха по време на прехода, минаха вече канцеларски материали“, скочи от своя страна Гърневски. Той обяви, че поне папката е пълна, всичко е вътре.

Караянчева остава председател на НС.

 


image0 (9K)