Две рускоговорящи жени са задържани при погрома срещу Конгреса на САЩ

Полицията във Вашингтон e потвърдила пред руското издание „РИА Новости“, че 54-годишната Евгения Малимон е арестувана. В американски медии се появиха информации, че тя е поискала преводач от руски език, след като е била задържана заради участие в погрома срещу сградата на Конгреса на САЩ миналата сряда.

Изданието „Buzzfeed“ първо публикува, че Евгения Малимон е арестувана. „РИА Новости“ пише, че тя е  сред задържаните, но не се уточнява дали говори руски език.

Електронното издание OregonLive.com обяви, че по време на бунтовете е задържана и 28-годишната Кристина Малимон. Твърди се, че тя е лидер на движението „Младите републиканци от Орегон“.

Двете жени са били задържани за нарушаване на комендантски час и за незаконно нахлуване.  Влиятелната медия ABC уточнява, че майката и дъщерята „са се опитали да влязат в сградата на Капитолия“, въпреки поне три предупреждения от полицията.

Руското посолство наблюдава ситуацията във Вашингтон и вече е поискало от Държавния департамент на САЩ информация за присъствие на руснаци сред задържаните, но „досега не са установени подобни факти“.

 

 


image0 (9K)