Две победи постигнаха девойките на БК Берое на турнира в Бургас

Девойките на Берое Стара Загора до 19 години започнаха убедително участието си в националния шампионат Зона „Загоре“. На първия за сезона турнир, който се проведе днес в Бургас, старозагорки записаха 2 убедителни победи и поведоха в класирането.

[ad id=“218001″]

В първата среща за деня те срещнаха домакините от Нефтохимик 2010. Беройки започнаха уверено двубоя и със стабилна защита натрупаха солидна преднина още до почивката. Двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 40:21 за Берое след 20-ата минута. Гостите продължиха да бъдат по-настоятелният отбор и през второто полувреме, за да затворят спокойно мача с голяма разлика при 74:42. Виктория Иванова и Карина Константинова бяха най-резултатни за „зелено-белите“, като реализираха по 18 точки.

По-малко от час след двубоя срещу Нефтохимих, старозагорки отново излязоха на паркета в мач срещу Академик Пловдив. Интригата обаче изчезна след едва няколко минути, тъй като в края на първата част авансът на Берое доближи 20 точки. На полувремето пловдивчанки изоставаха с 22:60, а след паузата съумяха да се протипоставят малко по-успешно, но въпреки това крайният резултат от 100:38 е повече от красноречив за представянето на двата отбора.

[ad id=“218001″]

Карина Константинова реализира 24 точки за успеха, с 16 остана Виктория Иванова. 13 точки вкара Магдалена Неделчева, 12 добави Мария Вълчева, а с по 11 завършиха Стефани Пендова и Теодора Иванова.

Следващият турнир в Зона „Загоре“ при 19-годишните девойки е на 12 декември в Стара Загора.


image0 (9K)