Две мнения за стария и новия президент

Вече няма да водя спорове за досегашния президент. Нека ФБ-приятелите, които се гордеят с него да го правят както и колкото искат. Аз имам друго мнение. И то получи нови аргументи от начина, по който той се „изхитри“ да стане част от политическата криза.

На дневен ред скоро ще бъде новият президент. А на него никога няма да му простя грубата грешка с прокремълската и антибългарска, като опасна за националните ни интереси, позиция по Крим. Той възмутително призна анексията на чужда територия и възпя политиката на свършените факти!
Не зная дали някак ще се извърти, но дотогава този гаф ще му тежи като кантар-топуз на левия му крак.

Евразийската му ориентация е кауза пердута. Но с позицията си по Крим той обслужи Кремъл. Затова ще му напомня, че два политически ястреба, беларуският вожд Лукашенко и казахстанският бащица Назърбаев, въпреки пиенето на брудершафт с Путин, досега не са признали и още дълго няма да признаят заграбването на Крим. Защото утре и те могат да оплакват горчиво някой и друг експроприиран техен Крим. И се боят от имперска политика, която засища социалния глад вътре в страната с парчета живо месо от близки чужбини…

Н.Слатински – Фейсбук профил


image0 (9K)