Две жени от екипа на Спешна помощ в Гурково спасиха живота ми!

В редакцията на ЗАРАТА се обади 35-годишна старозагорка, която поиска чрез нашия сайт да изрази благодарността си към екип на филиала на Спешна помощ – Гурково.

Ето какво разказа жената:

[ad id=“238430″]

На 2 август вечерта бяхме на язовир „Жребчево“ и към 22 часа някакво голямо насекомо прехвърча и кацна на врата ми. Пернах го, а то се завъртя и заби жилото си в пръста на ръката ми. Видях, че е стършел. Хапана съм по-рано и знам какво се случва. Знам също, че е много опасно, започнах да се задушавам и затова бързо отидохме с мъжа ми до Гурково, където има денонощна медицинска помощ. Екипът от нощната смяна медицински фелдшер Румяна Пейкова и медицинска сестра Теменуга Димитрова ме приеха с разбиране, приветливо и веднага ми биха инжекция „урбазон“. Разпитаха ме и на моето извинение, че ги безпокоя толкова късно отговориха, че това им е работата и ако още нещо ме притеснява, да не се колебая, а отново или да ги посетя, или да се обадя на 112, за да дойдат на място.

Върнахме се на язовира, но докато стигнем до там(разстоянието е не повече от 10-ина км) по кожата ми избиха петна и всички лимфни възли се подуха. Да си призная, уплаших се и се върнахме отново в Гурково при Пейкова и Димитрова. Изключително внимателно ми поставиха още 2 инжекции, серумът на едната от които трябваше да се пусне много бавно от спринцовката, защото беше доста болезнено. Непрекъснато ме питаха как се чувствам.

[ad id=“226585″]

В днешно време, когато постоянно сме свидетели на отправяне на обиди към екипи на Спешна помощ, чуваме за нападнати и пребити лекари, аз искам простичко да благодаря на тези 2 жени, които буквално и без преувеличение ме спасиха! Нека за стореното добро от Румяна Пейкова и Теменуга Димитрова научат повече хора, защото има И такива медици, които не жалят времето, знанията и сърдечното си отношение! Да, наистина това им е работата, но все по-често се сблъскваме с навъсени, неуслужливи и незаинтересовани към проблемите ни служители по всякакви институции и вероятно трябва да се научим и да благодарим за доброто.

Искам да предупредя всички: Не подценявайте ухапването от стършел! – завърши разказа си жената, която сподели, че след бързата намеса на медиците в Гурково тя се е възстановила изключително бързо, за разлика от предния път, когато е била ужилена.

Внимание! Ужилването от стършел може да е по-опасно от ухапване на змия!


image0 (9K)