Две доживотни присъди на остров Крит за двама българи

Две доживотни присъди постанови съдът в критския град Ираклио спрямо бившия казанлъшки полицай Красимир Карчев и любовницата му , родената в казанлъшкото село Копринка Десислава Говедарова, съобщи „Монитор„.

Двамата застанаха пред Темида за убийството на 62 – годишния кардиолог Христодоло Каландзакис.

Лекарят бе застрелян с ловна карабина на 7 октомври 2017 година докато пътувал с колата си по пътя от град Сития към село Йерапетра. Карчев бе задържан малко по-късно при опит да избяга   с личната си кола от местопрестъплението.

Пред съда 38-годишният казанлъчанин пое изцяло вината за убийството в опит да оневини приятелката си, но разследващите доказаха, че всъщност всичко е било организирано от Десислава, която искала да сложи ръка върху имотите и спестяванията на кардиолога. Допълнителен мотив били и съмненията на Каландзакис за бащинство на 4-годишното им момченце.Той непрекъснато настоявал да се направи ДНК-тест на детето.

Красимир и Десислава се познавали още от Казанлък, но тя заминала да работи на остров Крит, където започнала работа като домашна помощница при д-р Каландзакис, а по-късно двамата се оженили. След сключването на брака с доста по-възрастния грък далеч по-младата от него жена възобновила връзката си с полицая.

След разстрела, гръцките криминалисти намериха мобилния телефон на българката, а в него и неизтрити съобщения до Карчев, сред които и:

Повече подробности четете в „Монитор“

Автор: Христо Христов


image0 (9K)