Две версии за врязването на автобус в подлез в Москва

Две са версиите за врязването на автобус в подлез в Москва, съобщава Дарик.

[ad id=“263680″]

Шофьорът на автобуса, който се вряза вчера във входа на подлез към станцията на метрото „Славянски булевард“ в Москва, вероятно не е задействал спирачната система, предаде ТАСС, като се позова на компанията ГАЗ, която е производител на автобуса.

„Предварителният анализ на подробностите на произшествието показва, че в началото на движението колелата на автобуса рязко са завили надясно и той значително се е отклонил от следвания маршрут“, заяви компанията.

[ad id=“225664″]

„При това може да се предположи с голяма доза на вероятност, че водачът не е задействал нито една от спирачните системи на автобуса, да не говорим за простата възможност за спиране на двигателя, в противен случай автобусът със сигурност би спрял“, каза компанията.

Причината за катастрофата ще бъде определена след техническа експертиза на състоянието на автобуса и други задължителни в подобни случаи експертизи.

Според органите на реда се разглеждат две версии за произшествието: шофьорът не се е справил с управлението или автобусът е бил неизправен.

При катастрофата загинаха 4 човека, а 9 бяха ранени.

Шофьорът е задържан.

Повече подробности ТУК


image0 (9K)