Две българчета ще получат стипендия за… космонавти

Основателят на програмата е Mars One Бас Лансдорп, а целта на холандския учен е до 2032 г. да засели човешка колония на Марс

[ad id=“225664″]

Детето ви иска да стане космонавт? Тази толкова популярна и на пръв поглед леко налудничава мечта, която почти всеки човек има като дете, може да стане реалност за едно момче и едно момиче от България.

След като в края на януари международната фондация Elevate обяви, че ще осигури пълна стипендия на едно българче за обучение в космическия център Space Camp в турския град Измир, днес се разбра, че ще бъдат осигурени и две стипендии за Space Academy в София.

[ad id=“236993″]

Те ще бъдат дадени по време на публичната лекция „Следваща цел: Марс“ на основателя на програмата Mars One Бас Лансдорп, която ще се проведе в столицата на 23 март. Целта на холандския учен е до 2032 г. да засели човешка колония на Марс, а лекцията му е на тема разучаването на нови светове.

[ad id=“236993″]

„Едно момче и едно момиче ще бъдат възнаградени за креативност и талант, както и за изявен интерес към Космоса и Марс“, съобщават от фондация Elevate, като уточняват, че информация за стипендиите може да бъде открита на страницата на Space Academy.

[ad id=“237001″]

Организаторите на лекцията „Следваща цел: Марс“ уточняват, че специален гост ще бъде посланикът на Холандия в България Берендина Мария тен Тъшър.

 


image0 (9K)